Mestari Tidemand: Pian on päästävä WRC-auton rattiin!

Pontus Tidemand
Tidemand juhli Saksassa mestaruutta. Kuva: Skoda Auto.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin Pontus Tidemand varmisti kartturinsa Jonas Anderssonin kanssa Saksan MM-rallissa WRC2-luokan mestaruuden. Siihen riitti kolmas tila, sillä ruotsalainen on juhlinut kaudella neljää osakilpailuvoittoa (Ruotsi, Meksiko, Argentiina ja Portugali) sekä kakkostilaa Puolassa.

– Me olemme tehneet kovasti töitä ja koko tiimi on valmistautunut joka ralliin erittäin huolellisesti. Olemme pistäneet kaiken peliin, jotta voitamme tämän mestaruuden, Tidemand kommentoi rallin MM-sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Tidemand haaveilee pääsystä WRC-auton puikkoihin. WRC2-mestaruus auttaa varmasti neuvotteluissa.

– Pian se askel on otettava ja päästävä WRC-auton rattiin. Katsotaan, mitä tapahtuu. Meidän on vain tehtävä kovasti töitä ja käytettävä sitten tilaisuus hyväksi, jos sellainen tulee, 26-vuotias ruotsalainen sanoo.

Skoda on dominoinut WRC2-luokkaa viime vuodet. Tallin johdossa mestaruus oli luonnollisesti mieleen.

– Olen ylpeä ja onnellinen koko tiimin puolesta. Pontus ja Jonas ansaitsivat tittelinsä. Myös meidän automme todisti jälleen, että se on paras auto tässä luokassa, Skoda-pomo Michal Hrabánek hehkutti tiimin tiedotteessa.

Tidemandin isäpuoli on norjalainen ex-ralliautoilija Henning Solberg. Henningin veli on puolestaan rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg. Myös Tidemand on kisannut urallaan rallicrossin puolella.

Tidemand on juhlinut urallaan myös JWRC-luokan mestaruutta vuonna 2013.

Lue myös nämä