Mikkelsen huippuvauhdissa Australiassa – ”On ollut uskomattoman hyvä fiilis!”

Andreas Mikkelsen Australian MM-rallissa. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain kanssa alkusyksystä kahden vuoden sopimuksen tehnyt Andreas Mikkelsen on hiipimässä ensi vuoden mustaksi hevoseksi ajatellen MM-taistelua. 28-vuotias norjalainen johtaa Australian MM-rallia avauspäivän jälkeen. 

Espanjan MM-rallissa Mikkelsen kompuroi ensimmäisessä kisassaan tiimissä, mutta niin tekivät myös tallin muut kuskit. Walesissa Mikkelsen säväytti jo nelostilallaan. Aiemmin kaudella Mikkelsen on yltänyt mm. Saksan MM-rallissa toiseksi Citroenin ratissa.

– Meillä on ollut todella hyvä startti ralliin. Se on tuonut muistoja viime vuoden voitosta. Minulla on ollut puhdas ajo tähän asti, eikä virheitä ole tullut. On ollut uskomattoman hyvä fiilis autossa. Olen tuntenut oloni todella kotoisaksi, Mikkelsen hehkuttaa tiimin tiedotteessa.

– Olen keskittynyt kasvattamaan johtoa ja 20 sekuntia on jo ihan ok ero. Homma ei olisi voinut juuri paremmin sujua.

Hyundain täydellistä päivää täydensi Thierry Neuville toisella sijallaan. Eroa Mikkelseniin on 20,1 sekuntia. Belgialaisen takana vain seitsemän kymmenyksen päässä vaanii Citroenin Kris Meeke.

– Meillä oli lupaava avauspäivä. Olosuhteet olivat meille edessä ajaneille aika hankalat, kun irtosoraa oli paljon. Pätkät menivät tosi hyvin ja olen tyytyväinen sijoitukseen. Meillä on kova taistelu Krisin kanssa, kun taas Andeas näyttää tosi vahvalta edessä. Tottakai tähtäämme tänä viikonloppuna voittoon, Neuville summaa.

Lue myös nämä