Latvala saavutti Tänakia pohja-ajalla – jäädyttääkö Toyota tilanteen?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Turkin MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala pyyhälsi pohja-ajan toiseen kertaan ajetulla Datcan erikoiskokeella Turkin MM-rallissa.

Latvala päihitti kilpailua johtavan Toyota-tallikaverinsa Ott Tänakin viidellä sekunnilla rallin 12. erikoiskokeella. Latvala nousi kokonaistilanteessa kahdeksan sekunnin päähän virolaiskuskista.

Latvalalla oli ollut ongelmia hydrauliikkapaineiden kanssa edellisellä pikataipaleella, mutta Datcassa ne eivät enää häirinneet menoa.

– Auto on nyt kunnossa, se oli vain ylikuumentunut. Auto toimii todella hyvin, Latvala sanoi WRC All Liven haastattelussa.

– Luulin ajaneeni rauhallisesti tämän pätkän, joten pohja-aika on yllätys. Näyttää siltä, että muut ajoivat varovaisemmin, Latvala lisäsi.

Kärkikuljettaja Ott Tänak on hyvissä asetelmissa MM-taistelun kannalta, sillä MM-sarjan kärkikuljettajat Thierry Neuville ja Sebastien Ogier keskeyttivät aiemmin lauantaina. Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -tiimi saattaa jäädyttää Tänakin ja Latvalan välisen tilanteen, jotta virolainen saavuttaisi kärkeä MM-pistetaulukossa.

– Odotetaan päivän loppuun ja mietitään sitten tallimääräyksiä, Latvala totesi.

Hyundain Hayden Paddon on kisassa kolmantena 52,3 sekunnin päässä Tänakista. Virheetöntä rallia ajava Teemu Suninen on noussut kilpailussa jo neljänneksi, mutta hän on jäänyt kärjestä reilut kolme minuuttia.

– Ajoimme varmasti tämän pätkän, mutta tietenkin yritän pitää hyvää vauhtia. Neljäs tai viides sija tyydyttäisi, Suninen sanoi.

Suninen kuittasi nelostilan Hyundain Andreas Mikkelseniltä, joka teki korjaustoimenpiteitä autoonsa ennen Datcan erikoiskoetta. Norjalainen myöhästyi 20 minuuttia lähdöstä ja sai aikasakon.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe.

Turkin MM-rallin tilanne EK12/17 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 3.19.45,0
 2. Jari-Matti Latvala Toyota    +8,0
 3. Hayden Paddon   Hyundai   +52,3 
 4. Teemu Suninen   Ford   +3.10,1 
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai  +5.39,0
 6. Henning Solberg  Skoda  +11.11,7

Lue myös nämä