Mestarikartturi Jonne Halttuselta paljastus – tarttuu uuteen työtehtävään ensi vuonna

Rallin maailmanmestarikartanlukija Jonne Halttunen aikoo ottaa rennommin vuonna 2024.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tähtikuljettaja Kalle Rovanperä ja kartturi Halttunen saavuttivat tänä vuonna toisen maailmanmestaruutensa. Kauden päätteeksi Rovanperä ilmoitti, että hän vetää ensi vuonna hieman henkeä rallipuuhista ja ajaa vain noin puolet kauden 2024 MM-osakilpailuista.

Rovanperä ja Halttunen ovat parhaillaan Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa, missä järjestetään Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaala perjantai-iltana. Suomalaisstarat saavat tilaisuudessa omat mestaruuspystinsä.

Ennen illan gaalaa Rovanperä ja Halttunen osallistuivat kansainväliseen lehdistötilaisuuteen. Halttuselta kysyttiin, aikooko hän kenties hypätä jonkun toisenkin kuljettajan kyytiin ensi vuonna, kun hänellä ei ole yhtä paljon velvollisuuksia Rovanperän rinnalla.

– En missään nimessä, Halttunen naurahti.

– Olen itse asiassa tosi tyytyväinen osittaiseen kauteen. Täyden kauden suorittaminen rallin MM-sarjassa on todella kuluttavaa. Meille se ei tarkoita pelkästään kisoja, vaan esimerkiksi minulta jokainen kisa vie aikaa kaksi viikkoa ja siihen päälle tulevat vielä kaikki pr-hommat, Halttunen lisäsi.

Samalla Halttunen tuli paljastaneeksi, että hän on tarttumassa uudenlaiseen työtehtävään ensi vuonna.

– Aion keskittyä nyt itseeni ja ehkä teen myös jotain kommentaattorin töitä television puolella, Halttunen vihjaili.

Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että Halttunen saatetaan kuulla MM-ralliviikonloppuina asiantuntijan roolissa. Suomessa MM-rallin lähetysoikeudet ovat MTV:llä, joka hyödyntää asiantuntijoita lähetyksissään. Tänä vuonna asiantuntijoiden tehtäviä hoitivat muun muassa Jari Ketomaa, Riku Tahko ja Teemu Suninen. Sitä Halttunen ei kertonut, onko kyseessä pesti nimenomaan MTV:n kanssa.

Myös Rovanperältä tiedusteltiin pressitilaisuudessa, onko hänellä muita suunnitelmia rallin ja driftingin lisäksi kaudelle 2024.

– Toivottavasti pääsen testaamaan GT-autoa. Jos kaikki sujuu hyvin, miksen myös ajaisi jonkun kisan? Olen kiinnostunut menemään myös radalle ja ensi vuonna minulla olisi aikaa siihen, Rovanperä vastasi.

Lue myös nämä