Meno maittoi jälleen Mikko Hirvoselle Dakar-rallissa

Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: X-raid
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Hirvosen vauhti oli jälleen kohdallaan Dakar-rallissa, kun X-raid-tallin suomalaiskuljettaja vältti ongelmat kisan kuudennella etapilla torstaina.

Hirvonen kiihdytti kaksivetoisen Mini-buggynsa kuudenneksi nopeimpaan aikaan vuoristoreitillä, joka nousi parhaimmillaan yli 4 700 metrin korkeuteen meren pinnasta mitattuna. Hirvonen jäi yhdeksän minuuttia Peugeot-kuljettaja Carlos Sainzin kellottamasta pohja-ajasta 313 kilometriä pitkällä erikoiskokeella.

Hirvonen oli satuttanut niskaansa edellisellä erikoiskokeella Perun dyyneillä, mutta torstaina meno maittoi paremmalta, kun Dakar-karavaani siirtyi kovapintaisempaa reittiä pitkän Bolivian puolelle.

– Eilisen ja tämän päivän välillä oli valtava ero – nyt oli mutaa, kosteita paikkoja eikä juuri lainkaan tien ulkopuolella ajamista, Hirvonen kertoi tallinsa tiedotteessa.

– Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka buggy-auto suoriutuu tällaisessa maastossa, ja olenkin erittäin tyytyväinen, suomalaiskuljettaja lisäsi.

Kokonaistilanteessa Hirvonen nousi sijalle 13, eroa kärkeen on kertynyt vajaat viisi tuntia. Kisan kärjessä jatkaa ”Mr. Dakar”, Stephane Peterhansel, jolla on 27 minuutin etumatka Peugeot-tallikaveriinsa Carlos Sainziin.

Perjantaina kuljettajat saavat viettää ansaitsemansa ja kisan ainoan lepopäivän. Dakar-ralli päättyy 20. tammikuuta Cordoban kaupunkiin Argentiinassa.

Lue myös nämä