Monte Carlon MM-ralliin viisi suomalaiskuljettajaa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden avaavan Monte Carlo -rallin järjestäjät ovat julkistaneet virallisen osallistujalistan tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan kilpailuun.

Monte Carlon klassikkokisassa nähdään kaikkiaan viisi suomalaiskuljettajaa. Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ajavat Toyotan WRC-tallin väreissä. Teemu Suninen on puolestaan ilmoitettu WRC2-luokkaan M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -autolla.

Myös Kalle Rovanperä on mukana kisassa R5-luokan kalustolla, mutta hän ei aja WRC2-luokan pisteistä Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabialla. Taisko ”Tade” Lario sen sijaan hamuaa pisteitä WRC3-kaksivetoluokassa Peugeot-ajokillaan.

Monteen on ilmoittautunut kaikkiaan 68 autokuntaa, joista 11 kilpailee WRC-tallien kalustolla. Mestaritiimi M-Sportin Fordeja ohjastavat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Bryan Bouffier. Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville ja Dani Sordo kilpailevat Hyundailla, ja Kris Meeke sekä Craig Breen lähtevät matkaan Citroenilla. Ott Tänak tekee puolestaan Toyota-debyyttinsä Latvalan ja Lapin rinnalla.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy 25. tammikuuta. Voit katsoa kilpailun osallistujalistan tästä.

Lue myös nämä