WRC-tallille merkittävät sopimukset – arvoltaan miljoonia

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Saksan MM-rallissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuljettajien ja valmistajien mestaruudet viime kaudella voittanut M-Sport on vahvistanut virallisesti, että se on syventänyt yhteistyötään Fordin kanssa.

Malcolm Wilsonin päälliköimä M-Sport menetti Fordin tehdastuen kauden 2012 jälkeen, mutta tänä vuonna talli kilpailee virallisesti nimellä M-Sport Ford. Talli tiedotti torstaina, että se saa entistä enemmän teknistä tukea Ford Performancelta. Uusi sopimus on myös taloudellisesti merkittävä M-Sportille – Rallit.fin tietojen mukaan Ford tukee WRC-tiimiä kymmenellä miljoonalla punnalla eli reilulla 11 miljoonalla eurolla vuositasolla.

Myös energiajuomajätti Red Bull on sitoutunut entistä vahvemmin M-Sportin toimintaan kaudella 2018. Viime vuonna Red Bullin logot koristivat ainoastaan maailmanmestari Sebastien Ogierin autoa, mutta jatkossa härät tulevat myös muiden kuljettajien ajokkeihin. Tiettävästi Red Bull -sopimus kasvattaa M-Sportin kassavirtaa muutamalla miljoonalla eurolla.

Toistaiseksi M-Sport on vahvistanut kuljettajikseen Ogierin ja Elfyn Evansin, jotka ajavat täyden kauden Ford Fiesta WRC -autoilla. Bryan Bouffier ajaa kolmatta autoa kauden avaavassa Monte Carlo -rallissa sekä Korsikalla.

Teemu Suniselle on luvassa useita kisoja kolmannella Fiesta WRC:llä, mutta suomalaisen sopimusta ei ole vielä julkistettu. Tiettävästi Sunisen sopimuksesta tiedotetaan vielä tämän viikon aikana.

Suninen kilpailee jo tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlossa, jossa hänen työkalunaan on Ford Fiesta R5 -auto WRC2-luokassa. Ruotsin MM-rallissa suomalaislupaus saa konttorikseen WRC-ajokin.

Lue myös nämä