Meksikon MM-rallissa rautaportin kanssa törppöilleet katsojat jäivät kiinni – ”Se oli vain vitsi…”

El Chocolate
Meksikon MM-rallissa nähtiin välillä täysin "aasimaista" toimintaa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meksikon MM-rallin järjestäjätaho sai tänä vuonna paljon kritiikkiä. Jo 15. kertaa ajettu Meksikon kisa on monena vuonna toiminut isoista yleisömääristään huolimatta moitteetta, mutta toisin oli tänä vuonna.

Jo torstai-illan yleisöerikoiskokeella nähtiin yksi ikävä episodi, kun keinotekoinen hyppyri lennätti autoja vaarallisiin ilmalentoihin. Lopulta hyppyri myös meni rikki, kun Citroenin Esapekka Lappi rysäytti nokalleen alas pompusta.

Lappi oli osallisena myös toisessa järjestäjätahon sekoilussa, kun ek 10 keskeytettiin ehkä hieman heppoisin perustein pieksämäkeläisen ajettua ulos pätkän lopussa.

13. erikoiskokeella Guanajuatitossa nähtiin puolestaan vaaratilanne, kun ensimmäisenä autona tiellä ollut Hyundain Andreas Mikkelsen oli törmätä rautaiseen porttiin, jonka katsojat olivat sulkeneet. Tunarit kuitenkin saatiin kiinni.

– Me löysimme ne kaksi ihmistä, jotka tekivät sen. Heti kun näimme, mitä tapahtui, niin lähetimme paikalle helikopterin. Se oli niin syrjäinen paikka, että ei sinne moni mene. Saimme heidät kiinni paikan päältä, Meksikon MM-rallin johtaja Patrick Suberville sanoo Motorsport.com-sivustolla.

– He olivat ulkomaisia katsojia ja arvaatkaa mitä he sanoivat? He sanoivat, että se oli vain vitsi…He olivat idiootteja, joiden kanssa meidän pitää vain selvitä.

Suberville myöntää, että tämän vuoden kisa ei mennyt aivan puikkoihin kisaorganisaatiolta.

– Me suoritimme alle parin tänä vuonna, mutta uskokaa minua, että me teemme hurjasti töitä, jotta tämä kisa palaa takaisin korkealle tasolle, Suberville sanoi golf-termiä lainaten.

 

 

Lue myös nämä