Kris Meeke pyysi Citroen-syytöksiään anteeksi – ”Sanoin tyhmiä asioita, joita ei olisi pitänyt sanoa”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Kris Meeke on pyytänyt anteeksi syytöksiään, jotka hän esitti Citroenin rallitallia kohtaan Meksikon MM-rallissa lauantaina. 

Lauantaiaamun avauspätkällä Citroenin Esapekka Lappi keskeytti ulosajon vuoksi aivan erikoiskokeen lopussa. Muutama auto ohitti Lapin ulosajokohdan, kunnes pätkä päätettiin keskeyttää. Toinen Citroen-kuski Sebastien Ogier oli kärsinyt ek:lla rengasrikon, mutta hän selvisi tilanteesta ja sai laskennallisen ajan.

Meeke syytti Citroenia likaisesta pelistä ja epäili, että Lappi olisi painanut SOS-nappia Ogierin hyväksi.

– Citroen käytti likaista taktiikkaa turvatakseen Ogierin johdon ja he hyväksikäyttivät turvajärjestelmää, jonka tarkoitus on suojella ihmisten henkiä. Tiedän kyllä, millaisia he ovat. Pelatkoon pelejään, Meeke sanoi Yle Urheilulle lauantaina.

Syytökset kuitenkin osoittautuivat vääriksi. Pohjoisirlantilainen pyysi asiaa nöyrästi anteeksi sosiaalisessa mediassa.

– Meksikon ralli on nyt ajettu. Haluan nyt korjata pari asiaa. Ensinnäkin haluan pyytää vilpittömästi sydämeni pohjasta anteeksi kaikilta Citroenin henkilökunnalta. Sanoin tyhmiä asioita, joita ei olisi pitänyt sanoa. Moni asia oli sattuman summa, enkä ymmärtänyt, mitä oli todellisuudessa tapahtunut, Meeke sanoo Twitter-tilillään.

Itse kisassa Meeke sijoittui lopulta viidenneksi.

– Tämä oli kova ralli, mutta voin ottaa joitain positiivisia asioita mukaani. Pääsen kuitenkin kotiin 14 pisteen kanssa ja se on hyvä tulos kaikki ongelmat huomioiden, Meeke summasi Leónin huoltoalueella.

– Meillä oli huonoa tuuria rengasrikon vuoksi, mutta se on osa tätä kovaa kisaa. Tämä oli kuitenkin hyvä tulos meidän tiimille, joka oli tehnyt kovasti töitä. Nyt vain eteenpäin kohti uusia ralleja. Ei tämä ole ollenkaan ollut huono startti kaudelle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat