Meksikon MM-ralli tekemässä comebackin – ”Mitään ei toki ole vielä varmistettu”

Meksikossa on kova pyrkimys saada MM-rallit takaisin Etelä-Amerikkaan kaudeksi 2023.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Meksikon MM-rallissa vuonna 2020. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kausi 2022 on ensimmäinen sitten vuoden 1995, kun WRC-kalenterissa ei ole ollenkaan osakilpailua Latinalaisessa Amerikassa. Myös viime vuonna visiitti Atlantin toiselle puolelle jäi tekemättä, kun Chilen ralli peruttiin koronapandemian vuoksi ja tilalle tuli Kreikan osakilpailu.

Meksikossa järjestetään 1.-3. huhtikuuta Nations Rally Guanajuato, joka toimii ensi vuoden mahdollisen MM-rallin kandidaattikilpailuna. Kisassa ajetaan samat erikoiskokeet kuin mitä on ajettu perinteisesti Meksikon MM-rallissa. Myös huoltoparkki on tuttu alue Leónin kaupungissa.

– Emme ole mukana tämän vuoden kalenterissa, mikä on meksikolaisille iso harmi. Se on kuitenkin myös meille insipiraation lähde, sillä haluamme tehdä kaikkemme, että pääsemme takaisin sinne, mihin kuulumme, Meksikon MM-rallin johtaja Patrick Suberville sanoo Dirtfishin mukaan.

– Muutaman viime vuosikymmenen aikana Meksikon ralli on kasvanut yhdeksi suurimmista ja hienoimmista moottoriurheilutapahtumista maailmassa. Nations Guanajuato -rallin tarkoituksena on näyttää FIA:lle ja MM-sarjan promoottorille, että tällä me yhä olemme.

Meksikon rallia ei todennäköisesti haluttu ottaa kauden 2022 kalenteriin, koska kisa on ajettu perinteisesti maalis-huhtikuussa ja koronapandemian aiheuttama riski olisi ollut alkuvuodesta vielä liian suuri kisan perumisen suhteen. Rallipomo Suberville on luottavainen, että Meksikossa ajetaan MM-pisteistä jälleen ensi kaudella.

– Olemme olleet jatkuvasti yhteydessä promoottorin ja kattojärjestön kanssa. Ymmärrämme, että meidän on pidettävä organisaatiomme ja standardimme korkealla tasolla. Sen haluamme todistaa tämän tulevan rallin kanssa. Koemme, että se on meidän väylämme takaisin kisakalenteriin. Mitään ei toki ole vielä varmistettu, mutta eihän WRC ole sama ilman Meksikoa, Suberville maalailee.

Meksikon MM-ralli ajettiin viimeksi vuonna 2020 maaliskuussa. Kisa keskeytettiin lauantain jälkeen, jotta tiimit ja muu organisaatio saatiin koronapandemian alta takaisin koteihinsa.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat vuodelta 2020.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute]

Lue myös nämä