Kris Meekellä eksoottinen ajatus ralliuransa jatkolle

Ralli työllistää edelleen Kris Meekeä, vaikkei kokenutta kuljettajaa ole nähty rallin MM-sarjassa kauden 2019 jälkeen.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan viisi MM-rallia voittanut Meeke, 42, ajoi viimeisen kautensa Toyotan tehdastiimin väreissä. Meeke ei saanut sopimusta kaudelle 2020, eikä hän ole sittemmin kilpaillut MM-ralleissa.

Meeke ei ole jättänyt rallia kokonaan taakseen. Hän on ollut mukana kehittämässä uutta versiota Skoda Fabia Rally2 -autosta ja viime viikonloppuna pohjoisirlantilainen kilpaili Skodalla Qatarin kansainvälisessä rallissa, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Meeke ei ole virallisesti lopettanut kuskiuraansa.

– Minulla ei ole mitään ajatusta tulevaisuudesta. Tällä hetkellä ajan testejä Skodalle ja se pitää minut kiireisenä, Meeke kertoi Lähi-idän rallisarjaan kuuluvan Qatarin kisan jälkeen.

Meeke myöntää, että kilpaileminen kiinnostaa häntä.

– Minulla ei ole suunnitelmia, jos puhutaan ralleista, mutta haluaisin kilpailla enemmän Lähi-idässä. Täällä oppii todella paljon, koska kisat ovat erilaisia ja ainutlaatuisia. Opin nyt enemmän kuin viime vuonna, sanoi Meeke, joka osallistui Qatarin ralliin myös vuonna 2021.

Lähi-idän rallisarjastakin löytyy vastusta, sillä sarjassa kilpailee Nasser Al-Attiyah. Qatarilaiskuljettaja Al-Attiyah nappasi voiton kotikilpailussaan viikonloppuna.

– Tämän kaverin (Al-Attiyah) lyöminen tässä maastossa on lähes mahdoton tehtävä, Meeke sanoi.

Lue myös nämä