Max Verstappenin isä debytoi rallipikataipaleilla – tähtäimessä heti myös MM-rallit

Formula ykkösten maailmanmestarin Max Verstappenin isäpappa Jos Verstappen debytoi tässä kuussa rallipikataipaleilla.
Jos Verstappen
Jos Verstappen. Kuva: BRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Itsekin urallaan F1-sarjaan asti yltänyt isä-Verstappen kilpailee Citroen C3 Rally2 -kilpurilla Belgian rallisarjaan kuuluvassa Haspengouw-rallissa. Kilpailu ajetaan 26. helmikuuta.

Verstappenin kartturina rallidebyytissa toimii kokenut Kris Botson. Auton huollosta vastaa puolestaan DG Sport Competition.

– Odotan innolla kilpailua, sillä olen huomannut, että nautin todella tästä lajista ja sen arvaamattomuudesta. Minulla on hieno tiimi taustalla, mutta minun on samaan aikaan ymmärrettävä omat rajani, Jos Verstappen sanoo Belgian rallisarjan verkkosivuilla.

– Haluan ajaa kunnolla, mutta silti tärkein syy tähän hommaan on, että ralli tuo minulle iloa.

Formuloiden lisäksi Jos Verstappen on voittanut urallaan muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajon LMP2-luokassa. Radalta 49-vuotiaalta hollantilaiselta siis löytyy kokemusta, mutta rallierikoiskokeet ovat uusi tuttavuus.

– Rallissa kokemus on hyvin tärkeää. Sen hankkiminen on minulle isoin haaste. Ralli on täysin uutta minulle, eikä urallani ole ollut mitään vastaavaa. Kaikki autossa on uutta kuten myös nuotituksessa. Hirveästi minulla ei ole aikaa perehtyä asioihin, joten on laitettava heti täysi vauhti päälle, mutta samaan aikaan pitää välttää turhia riskejä, Verstappen sanailee.

– Haluan pitää hauskaa ja saada kokemusta. Olen tuntenut oloni hyväksi auton ratissa, ja se on kaikista tärkeintä.

Vanhemmalle Verstappenille kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä näytösluontoinen kokeilu rallin parissa. Ilmeisesti palo lajiin on varsin kova.

– Belgian rallisarjan toinen kisa, Etelä-Belgian ralli ajetaan 19. maaliskuuta. Sen jälkeen mietitään, mihin muihin kisoihin Jos osallistuu tänä vuonna. Tavoitteena on saada sekoitus Belgian sarjasta sekä MM-sarjan osakilpailuista, BRC:n tiedotteessa kerrotaan.

Katso alapuolelta MM-kauden avausosakilpailun Monte Carlon rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat