Rallitoivo Röyhkiö haki vauhtia legendaarisilta ralliteiltä – uudessa kilpurissa vielä opettelemista

Aleksi Röyhkiö viritteli torstaina Volkswagen Polo R5 -kilpuriaan iskuun ennen viikonloppuna ajettavaa Riihimäen SM-rallia.
Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö vauhdissa Lankamaan pätkällä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Röyhkiö ja kartanlukija Antti Haapala hakivat vauhtia legendaarisilta ralliteiltä, sillä Printsport-tallin testi järjestettiin Lankamaan erikoiskokeelta tutuilla teillä Laukaassa (katso video testistä jutun alta). Samoissa maisemissa sijaitsee nelinkertaisen maailmanmestarin Juha Kankkusen kotipaikka.

Olosuhteiden puolestakaan ei ollut valittamista, sillä tiet oli reunustettu kunnon lumipenkoilla.

Röyhkiö, 21, ajaa nyt toista täyttä kauttaan rallin SM-sarjan SM1-luokassa. Ylöjärveläisen kilpailukalusto vaihtui täksi vuodeksi: nyt alla on Volkswagen, kun vielä viime vuonna hän ajoi Skodan vanhemmalla R5-autolla.

– Tykkään tästä autosta jonkun verran enemmän. Nyt tämä on alkanut istua omaan kätöseen paremmin kuin Skoda, kun olen päässyt ajamaan vähän enemmän, Röyhkiö kertoi Rallit.fille.

– Paperillakin tämä on vanhaa Skodaa kilpailukykyisempi. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Aleksi Röyhkiö (oik.) ja Antti Haapala. Kuva: Toni Heinonen

Röyhkiö haastoi jo viime vuonna SM-sarjan kärjen, mutta ensimmäinen palkintosija jäi toistaiseksi saavuttamatta kuninkuusluokassa. Nyt hän ei anna kaluston puolesta tasoitusta, mutta uuden kilpurin kanssa haetaan vielä yhteistä säveltä.

SM-kauden avanneessa Tunturirallissa neljänneksi sijoittunut Röyhkiö on ajanut Volkswagenilla testiä noin 300 kilometriä.

– On tässä vieläkin paljon opettelemista. SM-sarjan kärjessä erot ovat todella pieniä ja ne johtuvat pienistä asioista, Röyhkiö painotti.

SM-kauden toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Riihimäen ja Lopen ympäristössä.

Katso alta video Aleksi Röyhkiön testistä Volkswagen Polo R5 -autolla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,398276″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat