Niclas Grönholmille kauden ensimmäinen palkintosija – Hansenin veljeksille jälleen kaksoisvoitto

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm ylsi kolmanneksi Ranskan osakilpailussa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Supercar -autolla rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Niclas Grönholm saalisti kauden ensimmäisen palkintosijan, kun inkoolainen ajoi Ranskassa Loheacin radalla sunnuntaina kolmanneksi. 

Tulos oli tärkeä myös koko Marcus Grönholmin GRX-tiimille, jolle palkintosija oli myös kauden ensimmäinen. GRX:n tiimin hyvää päivää täydensi Krisztian Szabo, joka oli finaalissa viides.  Grönholm oli alkuerissä toiseksi paras, mutta vaisumpi suoritus välierässä jätti suomalaiskuskin takariviin finaalissa. Siihen nähden kolmas tila oli oiva veto.

– Meillä oli kyllä kaikki eväät myös voittoon. Ikävä kyllä auto kyykkäsi startissa välierässä. Oli mahdoton päästä kunnon asemiin, jotta olisi saanut hyvän lähtöpaikan finaaliin. Se olisi ollut tärkeää, Grönholm totesi.

– Tietenkin kolmas tila on ihan ok, kun ajattelee, että lähdettiin takarivistä. Ei tunnu kuitenkaan kovin kivalta, kun myös ykköstilaan olisi vauhtia riittänyt. Minä olen täällä voittamassa, joten siinä mielessä pettymys, Grönholm jatkoi RX+-palvelun lähetyksessä.

Peugeotilla ajavat ruotsalaisveljekset Timmy ja Kevin Hansen ottivat kauden kolmannen kaksoisvoittonsa. Timmy oli ykkönen toista kertaa putkeen ja Kevin säesti. Avauskilpailussa Barcelonassa heinäkuussa Kevin vei voiton.

– Uskomaton alku kyllä tälle kaudella. Insinöörit ja koko tiimi on tehnyt hienosti töitä. Meillä oli suunnitelma finaalissa ja se piti. Tämä oli ehdottomasti 100-prosenttisesti tiimin voitto, Timmy Hansen hehkutti.

Finaalissa neljänneksi jäi Renaultin Kevin Abbring ennen Szaboa ja Seatin Timo Scheideria.

Lajin kolminkertaisen mestarin Kristofferssonin epäonninen alkukausi sai jatkoa, kun ruotsalaisen Audiin iski tekninen vika välierässä. Ilmeisesti kyseessä oli vetoakselin vioittuminen. Kristoffersson dominoi välierää viimeiselle kierrokselle asti, mutta teknisen vian jälkeen sekä Timmy Hansen että Scheider livahtivat ohi. Ruotsalaiskuski oli kuitenkin kolmas, mutta tiimi  ei ehtinyt saada tarpeeksi ajoissa autoaan kuntoon. Näin ollen Renaultin Abbring nousi finaaliin Kristofferssonin tilalle.

– Otin tosi varovasti lähdön jälkeen, jossa Johan pääsi kärkeen. Ihmettelin vähän, ettei hän saanut enempää eroa tehtyä. Sitten hänelle tuli jokin vika, se oli harmi homma, mutta tällaista tämä on, Hansen kommentoi.

Grönholm lähti välieräänsä paalupaikalta, mutta tippui ensimmäisten mutkien jälkeen neljänneksi. Lopulta Grönholm ylsi finaaliin, kun Audin Enzo Ide tipahti niukasti suomalaisen taakse. Kevin Hansen oli toisen välierän ykkönen ennen Grönholmin tallikaveri Szaboa, joka meni kierrosta ennen suomalaista jokerilenkille, pääsi juuri Iden eteen ja teki tärkeää työtä Grönholmin hyödyksi.

Jesse Kallio sijoittui RX2e-luokan kilpailussa neljänneksi. Sähköautojen luokan voiton vei ranskalainen Dorian Deslandes. Kallio jatkaa sarjan pisteissä toisena. Ranskan osakilpailussa kolmanneksi ajanut belgialainen Guillaume de Ridder on suomalaisen edellä seitsemän pisteen turvin.

Supercar-luokassa pistejohdossa on luonnollisesti Hansenin veljekset. Timmy johtaa kymmenen pisteen turvin ennen Kevin-veljeään. GRX-tiimin Szabo on niukasti kolmantena pisteen erolla ennen Kristofferssonia. Grönholm on MM-sarjassa kuudentena.

Rallicrossin MM-sarja, Ranskan osakilpailun tulokset: 

1. Timmy Hansen  Peugeot 3.44,217
2. Kevin Hansen  Peugeot  +0,652
3. Niclas Grönholm Hyundai  +2,235
4. Kevin Abbring  Renault  +4,729
5. Krisztian Szabo Hyundai  +4,968
6. Timo Scheider  Seat   +12,702

MM-pisteet 3/9 osakilpailun jälkeen: 

1. Timmy Hansen     Peugeot 85
2. Kevin Hansen     Peugeot 75
3. Krisztia Szabo    Hyundai 58
4. Johan Kristoffersson Audi  57
5. Kevin Abbring    Renault 55
6. Niclas Grönholm   Hyundai 51
7. Enzo Ide       Audi  37
8. Timo Scheider    Seat  31
9. Juha Rytkönen    Ford  25

Lue myös nämä