Tommi Mäkisen tiimillä loistava tilanne – tuplajohto MM-sarjassa

Ott Tänak, Tommi Mäkinen
Ruotsin MM-ralli päättyi Ott Tänakin, Martin Järveojan ja Toyotan juhliin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing otti MM-sarjan pistetaulukoiden kärkisijat haltuunsa viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa.

Toyotan virolaistähti Ott Tänak revitteli ylivoimaiseen voittoon Värmlannissa ja myös Norjan puolella pyörähtäneessä kilpailussa. Tänak otti vielä täydet viisi lisäpistettä rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Tänak siirtyi kuljettajien MM-sarjan kärkeen seitsemän pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Tänakilla on kauden kahdesta ensimmäisestä rallista taskussa voitto ja kolmossija.

– Tämä oli varmasti yksi Ottin parhaista kisoista. Tämä oli hänellä loistavasti kontrollissa, tallipomo Mäkinen kehui.

Citroenin Esapekka Lappi otti kauden ja Citroen-uransa avauspisteet Ruotsissa ajettuaan toiseksi. Lappi nousi kuljettajien MM-pisteissä viidenneksi, eroa Tänakiin on 28 pistettä.

Toyota nousi myös valmistajien MM-sarjan johtoon Tänakin voiton ja Kris Meeken kuudennen tilan myötä. Kärjessä on tasaista, sillä Hyundai on vain yhden pisteen ja Citroen 11 pisteen päässä Toyotasta.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuun alkupuolella Meksikossa, missä moottorit joutuvat koetukselle korkeassa ilmanalassa ja helteisissä sääolosuhteissa.

– Nyt voimme lähteä aika paljon luottavaisempana Meksikoon. Olemme tehneet töitä jäähdytyspuolen kanssa, minkä kanssa meillä oli viime vuonna ongelmia Meksikossa. Olemme ottaneet opiksi niistä asioista, niitä typeryyksiä ei enää tapahdu. Jäähdytyspaketti on kapasiteetin osalta kasvanut paljon, Mäkinen vakuutti.

Lue myös nämä