Marcus Grönholm tekee paluun Toyota WRC:llä Harjun erikoiskokeelle!

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ajaa Toyota Yaris WRC:llä Harjun erikoiskokeen heinäkuun lopulla järjesttävässä Suomen MM-rallissa.

Seitsemän kertaa Jyskälässä voittoa juhlinut Grönholm on innoissaan uusimmasta projektistaan ja paluustaan legendaariselle Harjun kaupunkierikoiskokeelle Jyväskylän keskustassa. 49-vuotiaalla Grönholmilla on hienot muistot vuoden 1992 Harjun erikoiskokeesta, jolloin hän sai alleen tehtaan Toyotan ensimmäistä kertaa urallaan. Ja tulosta syntyi Celicalla heti ensimmäisellä pätkällä.

– Ajoin silloin urani ensimmäisen erikoiskoepohja-ajan MM-rallissa heti ykköspätkällä Harjulla. Pohjat tuli tasa-ajalla Markku Alénin kanssa, joka ajoi myös Toyota Celicaa. Olihan se kova juttu heti kärkeen, kun olin Alénin kanssa tasa-ajalla rallin johdossa, Grönholm muistelee uransa ensimmäistä starttia tehdasautolla.

Alku nuorella inkoolaisella oli vauhdikas ja vauhtia riitti seuraavillekin erikoiskokeille, kunnes Toyota lipesi ulos Vaherissa.

– Puskaan mentiin Vaherissa, mutta päästiin linkuttamaan ek:n maaliin ja saatiin fiksattua  auto kuntoon. Aikatappiota tuli kuitenkin sen verran reilusti, että lähtöpaikka putosi aivan hännille. Siitä seurasi se, että tallin oli mahdotonta huoltaa autoamme, kun huollot silloin kiersivät reitillä mukana. Oli siis pakko keskeyttää, Grönholm kertoo kokemuksestaan.

Yhteistyö Toyotan kanssa jatkui ja Grönholm kolkutteli vuonna 1998 Toyota Corolla WRC:llä Suomen MM-rallin kärkisijoilla. Nyt vuorossa on Tommi Mäkisen johtaman tallin Toyota Yaris WRC, jonka ratin taakse inkoolainen istahtaa ja pääsee kokeilemaan erikoiskokeita ennen kilpailijoita. Grönholm hakee rinnalleen vielä kartanlukijoita, jota pääsevät seuraamaan vierestä mestarin ratinkääntötaitoja. Kartturinpaikat arvotaan Grönholmin GRX-tiimin numeroitujen ”NEXT GEN” -paitojen ostaneiden kesken.

– Onhan tämä mahtava juttu, että pääsen vetämään Tommin tiimin Toyotalla kotiyleisön edessä. Kyllä siinä on tunteet pinnassa ja jännitystä muillakin kuin mukaan pääsevillä kartanlukijoilla. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu arvontaan, jolloin pääsee jännittämään jo kartturin valintaa, Grönholm sanoo.

Paidoista saadut tulot menevät Grönholmin GRX-tallin nuorten kuljettajien tukemiseen. Paitoja myyvät Motonetin liikkeet ympäri Suomen ja kauppakeskus Strand Inkossa.

Mika Ojatalo

Lähde: GRX-tallin tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat