Jari-Matti Latvala: Tämä on enemmän kuin olisin voinut unelmoida

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala on MM-sarjassa neljäntenä ennen torstaina alkavaa Saksan MM-rallia. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala luottaa, että Toyotan rallitiimi pystyy loppukaudella vieläkin kovempiin suorituksiin kuin rallin MM-kauden avauspuoliskolla.

Latvala ja Tommi Mäkisen päälliköimä Toyota Gazoo Racing yllättivät heti kauden avauskisassa tuurilaisen ajettua kakkoseksi Monte Carlo -rallissa. Ja vielä kovempi pommi jysähti seuraavassa kilpailussa Ruotsissa Latvalan tuotua Yaris WRC:n voittajana maaliin.

Volkswagenin vetäytymisen jälkeen Toyotalle siirtynyt Latvala on tällä hetkellä MM-sarjassa neljäntenä, mutta eroa kärkikuljettaja Sebastien Ogieriin on vain 34 pistettä.

– En uskonut, että tämä olisi ollut mahdollista heti ensimmäisellä kaudella. Tämä on enemmän kuin olisin voinut unelmoida. Sardiniassa selvitimme auton jäähdytysongelmat, ja se osoittaa sen, että voimme olla erittäin kilpailukykyisiä soralla, Sardiniassa toiseksi sijoittunut Latvala kertoi Motorsport Newsille.

Kauden toisella puoliskolla asvalttikisoja on ohjelmassa enemmän kuin alkukaudella, mutta Latvalan mukaan Toyotalla on kaikki edellytykset menestyä myös pikiteillä.

– Korsikan kisan loppupuolella näytimme, että olemme kilpailukykyisiä myös asvaltilla. Sen vuoksi uskon, että meillä on kirkas tulevaisuus myös loppukaudella. En olisi voinut aiemmin edes kuvitella tästä, Latvala hehkutti.

Latvalan ja Toyotan seuraava haaste on torstai-iltana alkavassa Puolan MM-rallissa. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat