Suomalainen rallitoivo johtaa luokkaansa Latviassa – ”Tavoitteena on olla nopein”

Vaasalainen Isak Hatanmaa starttaa Latvian rallisarjan kauden toiseen osakilpailuun hyvän kenraaliharjoituksen jälkeen.
Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Raimonds Volonts
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 14-vuotias Hatanmaa oli Kaustisella ajetussa Harrasterallisarjan kisassa luokkansa ykkönen ja samalla koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja. Hatanmaa kilpaili ensimmäistä kertaa kokeneen kartanlukijan Tuukka Shemeikan kanssa.

– Ensimmäinen ralli Tuukan kanssa sujui hyvin, yhteistyö pelasi alusta saakka. Ralli toimi hyvänä nuottitreeninä. Kaustisen tiestö oli vauhdikas, alussa oli paljon rytminvaihdoksia ja kaksi viimeistä isompaa ja nopeaa tietä, Hatanmaa kertoo tiedotteessaan.

– Kauden avausrallin jälkeen autosta löytyi aika paljon huollettavaa. Olimme antaneet Aluksne-rallissa tasoitusta, kun tehoja oli hukassa. Mutta nyt oli kaikki hepat tallella, auto toimi ja ajaminen sujui, Hatanmaa selvittää.

Tulevana viikonloppuna Hatanmaa kilpailee Latvian Sarma-rallissa Juho Koski-Lammin kanssa Peugeot 208 Rally4 -autolla, jolla he osallistuvat sekä Latvian rallisarjan LRC4-luokkaan että sprintticupin RSK9-luokkaan. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Hatanmaa joutui keskeyttämään LRC4-luokan kilpailun, mutta ajoi selvään voittoon RSK-luokassa ja johtaa sarjaa.

Gulbenen kaupungin ympäristössä järjestettävässä Sarma-rallissa ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 90 kilometriä.

– Viime vuonna Sarmassa paransin ajamista rallin kuluessa, ajoin vielä viimeiselle erikoiskokeelle pohjat ja olin lopputuloksissa toinen. Keli oli silloin aika hurja – tuli lunta, räntää ja lopulta vettä. Pätkillä oli varmaan kymmenen senttiä loskaa, joten toivotaan nyt parempaa säätä.

– Mutta itse ralli oli hyvä ja tykkäsin reitistä. Tavoitteena on olla nopein kaksivetoinen ja voittaa oma luokka, Hatanmaa ennakoi.

Lue myös nämä