Turusella selkeä tavoite kauden viimeiseen SM-ralliin

Jesse Turunen
Jesse Turunen. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallybaron tiimin kuljettaja Jesse Turunen lähtee rallin SM-kauden päättävään Lake City ralliin selkein tavoittein.

Turunen pyrkii jatkamaan siitä mihin viimeksi jäi Uudessakaupungissa. Edellisessä SM-osakilpailussa Turunen tavoitteli uransa avausvoittoa SM1-luokassa, mutta rengasrikko vesitti taistelun kertaheitolla. Turunen lähtee kamppailemaan ykkössijasta myös päätöskisassa.

– Ukissa tuli karvasta kalkkia, kun voittotaistelu loppui kesken parhaimman väännön ja yhtäkkiä ajeltiin sijoista ynnä muut. Pettymys oli kova, mutta en minä sillä enää pääkoppaani vaivaa. Se oli vain yksi tapahtuma rallin parissa, eikä se muuttanut näkemystäni suorituskyvyn osalta mitenkään, Turunen toteaa.

Turusen taival Hyundai i20 R5 -auton ratissa on ollut vaihteleva, eikä mies ole Riihimäen kilpailun jälkeen pistetaulukoita tarkkaillut. Kartanlukijana toimiva Kari Kallio on kuitenkin asioista sen verran perillä, että parivaljakallo on teoreettiset mahdollisuudet SM-pronssiin. Se kuitenkin vaatisi täydellisen suorituksen sekä muille epäonnea, jota Turunen ei toivo kenellekään.

Lake City rallissa Turunen lähtee ajamaan kilpailukohtaisesta tuloksesta ottamatta paineita kokonaistilanteesta.

– Keskityn täysin kisatulokseen. Muut asiat ovat nyt sivuseikkoja ja ovat tullakseen jos tulevat. Eli ei tässä ole paineita suuntaan tai toiseen. Kaiken lisäksi testeistä jäi todella hyvä maku. Saimme alustaa kehitettyä eteenpäin ja sivuttaispito on parantunut huomattavasti. Sillä on iso merkitys näillä teillä, jotka sisältävät hyvin jyrkkiä sekä kovaa ajettavia mutkia. Tiedän, että kykenemme voittotaisteluun ja nostamme riskirajaa fiilikseen nojaten, Turunen suunnittelee.

Kauden päätösralli käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat