Mäkisellä vahva luotto kolmikkoonsa – ”Kuljettajat ovat tyytyväisiä autoonsa”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli sai miltei täydellisen aloituksen kaudelleen Monte Carlossa pari viikkoa sitten. Vain Esapekka Lapin lapsus Power Stage -erikoiskokeella sunnuntaina söi ”suomalaistallin” MM-pisteitä. 

Avauskisan jälkeen Toyota Gazoo Racing on tasapisteissä valmistajien MM-taulukossa yhdessä M-Sport Fordin kanssa. Ensi viikolla ajetaan Ruotsin lumella ja tämä sopii täydellisesti Toyotalle. Onhan tiimi päässyt testaamaan Yaris WRC:tä Keski-Suomessa käytännössä rajattomasti lähes samanlaisissa olosuhteissa.

– Tottakai Ruotsi on yksi kisa, jossa me olemme vahvoja ja meillä on ollut hyvät testit Suomessa. Jokainen kuski ajoi kaksi päivää ennen tätä rallia. Aina on kuitenkin kysymysmerkkejä ilmassa muiden suhteen. Me tiedämme, että me olemme kehittyneet, mutta kuinka paljon muut ovat kehittyneet? Se on aina haaste, tallipomo Tommi Mäkinen sanoo Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Mäkisellä on kova luotto omaan kolmikkoonsa. Jari-Matti Latvala puolustaa Ruotsin rallin voittoa, Ott Tänak oli iskussa jo Monte Carlossa ja  Lappi viihtyy lumisilla pätkillä erinomaisesti.

– Odotamme, että Ruotsissa on täysin talvirallikeli ja se on todella hienoa katsojien kannalta. Kuljettajat ovat tyytyväisiä autoonsa. Jari-Matti voitti viime vuonna, Ott haastoi hänet jo silloin hyvin ja Esapekka on aina viihtynyt lumella. Esapekalla on toki kokemusta vähemmän kuin muilla. Me olemme luottavaisia, mutta myös realisteja. Aina voi kehittyä, Mäkinen päättää.

Lue myös nämä