Lappi nieleskellyt Monten pettymyksen – ”Lumella olen aina tuntenut oloni kotoisaksi”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Esapekka Lapin kauden avaus Monte Carlossa kaksi viikkoa sitten oli kaksijakoinen. Pieksämäkeläinen osoitti hyvää vauhtia ja oli kiinni neljännessä sijassa viimeiselle erikoiskokeella asti. 

Lopulta tuloksena oli karvas pettymys, kun Lappi lipsautti Power Stagella ja nelostila vaihtui seitsemänteen sijaan.

– Kyllä siinä muutama päivä meni päästä yli nelostilan menetyksestä aiheutuneesta pettymyksestä. Lopulta kun miettii, niin Monte Carlossa oli enemmän positiivista kuin negatiivista. Viimeiseen pätkään asti olimme ajaneet  erittäin tasaisen rallin ja se on tavoitteeni myös Ruotsissa, Lappi sanoo Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

– Meillä oli hyvät testit ja ajoimme noin 400 kilometriä kahden päivän aikana. Sain autoon hyvän tuntuman ja sen pitäisi sopia erittäin hyvin Ruotsin ralliin, mikä on hyvin erilainen Monte Carloon verrattuna. Montessa pitää välillä uskaltaa ajaa hiljaa, kun taas Ruotsissa tarvitaan vähän erilaista luottoa. En kisannut täällä viime vuonna, joten pikkaisen annan kokemuksessa tasoitusta. Lumella olen kuitenkin aina tuntenut oloni kotoisaksi, Lappi jatkaa.

Viron Ott Tänak oli heti Monte Carlossa vahvin Toyota-kuski, vaikka ajoi vasta ensimmäisen rallinsa tallissa. Tänak oli avauskilpailun toinen.

– Opettelen yhä Yaris WRC:n saloja. Nyt kun pääsin testaamaan sitä lumella, niin alan ymmärtämään, miksi Jari-Matti voitti Ruotsissa viime vuonna. Meidän pitää aluksi hieman tarkkailla tilannetta, mutta tottakai toivon, että voimme taistella podiumista ja jopa voitosta, Tänak mietiskelee.

 

Lue myös nämä