Mahtaako Kalle Rovanperälle kukaan mitään Ruotsissa? Näin Jari-Matti Latvala vastasi

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen näkemäänsä Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvalan suojatti Kalle Rovanperä piti ensimmäisillä vedoilla koko joukon nopeinta vauhtia. Lopulta suomalainen oli neljänneksi nopein.

– Nyt kun Shakedown on ajettu, niin Kallen meno näytti mielestäni todella vahvalta. Hyvä luotto, auto meni hyvin, Latvala kehui.

Rovanperä ja myös Hyundain Esapekka Lappi näyttivät heti testierikoiskokeella, miten suuri merkitys lähtöpaikalla on. Rovanperä pääsi lähtemään seitsemäntenä autona tielle ja siitä kello tykkäsi. Tallikaveri Elfyn Evans ei ollut yhtä onnekas.

– Elfyn sanoi, että on vaikea olla siinä kärjessä, se on ihan selvää. Kärkipäässä meneminen ei ole helppoa. Elfynin kanssa pitää vain malttaa. Näyttää siltä, että tässä rallissa on lunta tulossa ja siinä joudut sitten kärjessä menemään leveällä renkaalla, niin se on tosi haastavaa.

– Kalle on kuitenkin hyvissä asemissa, niin hän pystyy hyökkäämään ja Takakin (Takamoto Katsuta) on ihan kohtuu hyvissä asemissa, Latvala sanoi.

Kalle Rovanperä on nostettu ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi Ruotsin rallissa. Pystyykö häntä todella haastamaan kukaan?

– Täytyy muistaa, että testierikoiskoe on aina oma juttunsa ja sitten kun ralli alkaa, niin tilanne voi muuttua aina. Se, että ajaa kovaa, niin se ei riitä. Maaliin pitää päästä. Sekin pitää muistaa. Mutta uskon kyllä, että Kalle on vahvassa vedossa tässä kilpailussa. Kyllä siinä monet saa tulla kovaa häntä haastamaan. Mutta kuten sanottua, niin asioita voi aina tapahtua ja palkinnot jaetaan vasta maalissa, Latvala muistutti.

Lue myös: Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä erinomaisessa vauhdissa Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella

Lue myös nämä

  • Uusimmat