Mads Östberg teki lähes täydellistä jälkeä Meksikossa – Harri Rovanperä ei voinut kuin nauraa ongelmilleen

Meksikossa järjestetty Rally of Nations -kilpailu päättyi odotetusti norjalaiskonkari Mads Östbergin voittoon.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Rally of Nations
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Fabia R5 -autolla kilpaillut Östberg ajoi kaikkiaan 14 pohja-aikaa kisan 15 erikoiskokeella. Östbergin urakan ainoa kauneusvirhe sattui 13. pätkällä, jolla hän jäi vajaan minuutin pohja-ajasta.

Östberg kuittasi kisan voiton lopulta reilun kahden minuutin erolla italialaiseen Andrea Mabelliniin. Meksikolainen Alejandro Mauro sijoittui sorarallissa kolmanneksi.

Östberg sai raikuvat aplodit meksikolaisyleisöltä, kun hän saapui kisan maaliin Leonin kaupunkiin.

– Oli upeaa palata tänne, sillä tämä on todella upea kilpailu, kahdeksatta kertaa Meksikossa kilpaillut Östberg fiilisteli.

– Olen todella kaukana kotoa, mutta silti tuntuu siltä kuin tuntisin kaikki täällä. Se on hieno tunne, norjalainen jatkoi.

Rally of Nationsin yhteydessä ajettiin myös joukkuekilpailun voitosta. Östbergin ja ruotsalaisen Dennis Rådströmin oli tyytyminen toiseen sijaan, sillä meksikolaiset Mauro ja Ricardo Cordero kuittasivat voiton niukalla neljän pisteen erolla Skandinavian joukkueeseen.

Suomalaiskonkari Harri Rovanperä pääsi sunnuntaina hieman parempaan vauhtiin Toyota GR Yaris -kilpurilla. Rovanperä nousi rallin kokonaistuloksissa lopulta yhdeksänneksi jäätyään 26 minuuttia Östbergistä.

Rovanperän käyttämässä Toyotassa oli omat ongelmansa viikonlopun aikana.

– Neljä ensimmäistä pätkää jouduttiin vetämään kaksivetoisena ja lisäksi niistä kolmella takaiskari oli rikki. Jarrujen kanssa oli ongelmia, ja koneesta puuttui vetoja, Rovanperä viestitti Rallit.fille.

– Lauantaina iltapäivällä yritettiin kovaa, ja koskaan ei ole ollut yhtä paljon tilanteita. Pahinta oli se, että takajarrut menivät koko ajan ensimmäisenä lukkoon, minkä vuoksi auto lähti ”jättisladiin”, Rovanperä lisäsi itkunauruhymiöiden kera.

Rovanperä ja saksalainen Nikolaus Schelle sijoittuivat joukkuekisassa 11:nneksi. Schelle joutui jättämään rallin kesken sunnuntaina.

Lue myös nämä