Määttä kalkkiviivoilla rallicrossin SM-sarjaan – heti voitto!

Atro Määttä
Atro Määttä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarja polkaistiin käyntiin lauantaina 27. toukokuuta Hyvinkäällä. Kauden ensimmäiset voitot ratkottiin viidessä eri luokassa. Hyvinkään osakilpailu tarjosikin heti kauden alussa yleisölle paljon tapahtumia sekä hienoja kamppailuja.

SuperCar-luokassa avausosakilpailun voittoon ajoi vasta viime metreillä kilpailuun ilmoittautunut Atro Määttä. Toiseksi luokassa ajoi Riku Tahko ja kolmas oli Jukka Lautamäki.

– Kyllä hyvältä tuntuu. Ekalla kierroksella oli vielä ranteet ruosteessa, kun ei ollut treeniä yhtään alla, mutta siitä se parani kisan mittaan, Määttä kertasi.

– Vielä on vähän auki loppukauden suunnitelmat. Katsotaan ajanko koko kauden, Määttä toteaa lopuksi.

SRC-luokassa voiton otti nimiinsä viime kaudella sarjassa toiseksi sijoittunut Henri Haapamäki. Luokan toiseksi ajoi puolestaan viime vuoden mestari Jussi Klemola ja kolmas oli Joni-Pekka Rajala. Voitosta huolimatta Haapamäki on pisteissä avauskilpailun jälkeen vasta toisena Joni-Pekka Rajalan jälkeen.

– Alkoi kausi niin hienosti, että tässä meinaa ihan herkistyä. Kisan alku oli vaikea, mutta sitten siinä rupesi oppimaan auton niksit. Tästä on hyvä jatkaa, Haapamäki iloitsi finaalin jälkeen.

Autokrossi-luokassa nähtiin jälleen suurin osallistujamäärä. Luokassa voiton nappasi Toni Kuhanen. Toiseksi ajoi Jori Seppälä ja kolmannen sijan otti Timo Laapotti.

– Kaikki lähdöt osui täydellisesti ja finaali oli hyvä, Kuhanen totesi tyytyväisenä.

Tulevaisuuden rallicross-lupauksia sisältävässä Crosskart-luokassa voittoon ajoi Leevi Lassila. Toiseksi sijoittui Jimi Kalliomäki ja kolmanneksi itsensä taisteli Valtteri Koski.

RX Academy marssitti täysin uudenlaisen konseptin tänä vuonna Suomen rallicross-radoille. Kaikki luokan kuljettajat ajavat Renault Clio Cup RX -autoilla ja taistelu oli heti ensimmäisessä osakilpailussa hurjaa. Voiton tässä luokassa nappasi ensimmäisen rallicross-kilpailunsa ajanut Samuli Vuorisalo. Toiseksi ajoi Latvian Martins Lapins ja kolmas oli Venäläinen Marat Knyazev.

– Finaalissa startti onnistui hyvin. Pidin kaasun pohjassa ekaan kurviin ja lopun kisan ajoinkin puhtaasti maaliin asti. Vähän siinä tuli toki osumaakin, mutta ei mitään isompaa, Vuorisalo kertasi.

– Paljon on tullut opittua viikonlopun aikana. Meillä on erittäin ammattimaista toimintaa tiimissä, Vuorisalo päättää tyytyväisenä.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 17. kesäkuuta Honkajoella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat