Jukka Tenho niukalla erolla Kauhajoen SM-rallisprintin voittaja

Jukka Tenho
Jukka Tenho

Anjalankoskelainen, nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla ajava Jukka Tenho voitti sunnuntaina ajetun rallisprintin SM -sarjan neljännen osakilpailun Kauhajoella.

Tenho kiersi Aronkylän teollisuusalueelle rakennetun 3,2 kilometriä pitkän radan ajassa 2.02,37. Tenhon voittoaika syntyi toisella kierroksella. Tenho oli sekä yleiskilpailun että nelivetoisten luokan voittaja.

Härmäläinen, Mitsubishi Lancerilla ajava Jari Koski jäi Tenhosta vain 11 sekunnin sadasosaa. Kosken paras aika oli 2.02,48.

Kokenut Tenho voitti SM-osakilpailun urallaan ensimmäisen kerran.

– Mietteet ovat tietenkin hyvät kun voitin. Molemmilla kierroksilla olin ykkönen, eikös se silloin oikeaan suuntaan mennyt, Tenho hymyili.

Neljän SM-osakilpailun jälkeen nelivetoisten SM-sarjaa johtaa yhä uransa seitsemättä Suomen mestaruutta jahtaava tuusulalainen Tomi Hallia.

Kaksivetoisten voittaja Kauhajoella oli Pohjankyrön Urheiluautoilijoiden Jarmo Suokko. Kokenut rallisprint-kilpailija kiersi radan BMW Compactilla aikaan 2.06,35.

– Ihan normaaliajolla tuli voitto. Aika tuli kohtuullisen helposti tänään, ajo sujui hyvin eikä kierroksella ollut minkäänlaisia tilanteita, kertoo tästä kilpailusta 1,5 -kertaiset pisteet taskuunsa napannut Suokko.

Junioreiden voittaja oli Kauhajoella Kokkolan Urheiluautoilijoiden Jarmo Autio Skoda Octavia WRC:llä. Toinen oli Juho Mäki-Tammela ja kolmas Sami Kivioja.

Rallisprint SM -sarja jatkuu 16. syyskuuta Leppävirralla. Tuolloin kilpaillaan soralla PT Energia Poraus SM -rallisprintin merkeissä.