M-Sport julkisti WRC-kuljettajansa: Teemu Suniselle osittainen kausi WRC-autolla rallin MM-sarjassa – kartanlukija vaihtuu

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen jatkaa M-Sport Fordin WRC-kalustolla rallin MM-sarjassa kaudella 2021, mutta hän ei pääse ajamaan täyttä kautta.

M-Sport ilmoitti keskiviikkona, että Suninen, brittikuski Gus Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux muodostavat tiimin kuljettajakolmikon alkavalla MM-kaudella. Kolmikosta vain Greensmith osallistuu kaikkiin tämän vuoden MM-ralleihin Ford Fiesta WRC -autolla.

Suninen joutuu tällä kertaa tyytymään osittaiseen ohjelmaan MM-sarjassa, sillä hän jakaa tallin toista Fordia WRC-tasolla debytoivan Fourmaux’n kanssa. Brittitiimin tiedotteen mukaan Sunisen ohjelmaan kuuluvat valikoidut kilpailut, joissa suomalaiskuljettajalla on mahdollisuus ajaa huippusijoituksista.

Sunisen kausi käynnistyy Monte Carlon MM-rallissa, jonka on määrä avata MM-kausi kahden viikon kuluttua.

– On hienoa päästä takaisin Fiesta WRC -autoon tänä vuonna. Me kaikki tiedämme, miten vaikeaa aikaa elämme parhaillaan, ja haluankin kiittää tallia heidän tuestaan ja mahdollisuudesta näyttää, mitä pystyn tekemään tänä vuonna, Suninen kertoo M-Sportin tiedotteessa.

– Meidän pitää odottaa ja katsoa, kuinka monta rallia pääsen ajamaan. Teen parhaani ja yritän tuoda hyviä tuloksia jokaisessa kilpailussa, Suninen lisää.

Suninen joutuu vielä etsimään itselleen uuden kartanlukijan, sillä kokenut Jarmo Lehtinen on siirtymässä muihin tehtäviin.

– Se on harmittavaa, ettei Jarmo jatka kanssani tänä vuonna. Tiesimme, että tämä yhteistyö tulee päätökseen jossain vaiheessa. Olen oppinut häneltä todella paljon puolentoista vuoden aikana.

– Haluan kiittää Jarmoa kaikesta ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää uuteen seikkailuun. Olen iloinen, että hänellä on yhä paikka rakastamansa lajin parissa – nyt tosin pöydän toisella puolella, Suninen vihjailee.

MM-sarjan WRC-luokassa nähdään alkavalla kaudella kaksi suomalaiskuljettajaa. Kalle Rovanperä ajaa Toyotalla täyden sarjan.

Sunisen kilpailuohjelma tarkentuu myöhemmin. Jokelalaisen uusi kartanlukija vahvistuu viimeistään ensi viikolla, kun Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julkaistaan.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 21.-24. tammikuuta.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat