Luxemburgin rallitoivolle jopa kolme MM-rallia Rally1-autolla?

Luxemburgilainen Grégoire Munster sai kaudeksi 2023 tärkeän tukijan rallin MM-sarjaan.
Gregoire Munster
Kartanlukija Louis Louka ja Grégoire Munster juhlivat luokkavoittoa Japanin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordilta oman Puma Rally1 -auton hankkinut belgialais-kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis on vahvasti Munsterin taustalla. Myös Munster omaa belgialaisia sukujuuria.

Munster avaa MM-kautensa Monte Carlosta tällä viikolla. Miehen ohjelmaan kuuluu varmuudella täysi kausi WRC2-luokassa M-Sport Fordin kalustolla sekä Ruotsin MM-ralli WRC3-luokassa.

– WRC2-säännöt sallivat seitsemän rallia, mikä tarkoittaa, että kuuden parhaan tulos jää voimaan. Ajan siinä luokassa Monte Carlossa, Kroatiassa, Portugalissa, Sardiniassa, Keniassa, Suomessa ja Kreikassa. Olen mukana myös Ruotsissa, mutta Fiesta Rally3 -autolla, Munster selvittää La Derniere Heure -lehden verkkosivuilla.

– M-Sport on ilmoittanut minut myös JWRC-sarjaan, mutta osallistun vain Ruotsin ralliin, koska kolme muuta sarjan kisaa menevät päällekkäin WRC2-kalenterini kanssa. Vain Viro olisi enää mahdollinen niistä kisoista. Meksikoon en varmuudella ole lähdössä.

Serderidis on aiemmin kertonut, että hän kaavailee Munsterille kisoja myös Rally1-auton ratissa. 24-vuotiaan Munsterin WRC2-kausi päättyy hyvissä ajoin, mikä sallisi miehen ajaa Puma Rally1 -kilpurilla kauden viimeisissä ralleissa.

– Olemme päättäneet, että panostamme siihen puoleen Kenian rallin jälkeen. Viro, Chile, Keski-Eurooppa ja Japani ovat hänen neljä mahdollisuuttaan ajaa Rally1-autolla. En vielä kuitenkaan tiedä, ajaako hän yhden, kaksi vai kolme rallia Rally1-autolla, Serderidis sanoo.

Serderidis on toistaiseksi ainoa kuljettaja, joka on ostanut WRC-tallilta modernin Rally1-hybridiauton. Miehen oli alun perin määrä ajaa jopa yhdeksän MM-rallia tänä vuonna, mutta mies supisti ohjelmaansa Munsterin hyväksi. M-Sport on ilmoittanut, että herrasmieskuski ajaa tällä kaudella neljä MM-rallia.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin ennakkovideo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat