Fordille vihdoin haastaja rallin MM-sarjan oheisluokkaan: Renault esitteli nelivetokilpurinsa

Renault on julkistanut uuden Clio Rally3 -kilpurinsa viime viikonloppuna Andorrassa.
Renault Clio Rally3
Renault Clio Rally3. Kuva: Renault Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Automerkin ensimmäinen nelivetoauto lanseerattiin Pas del la Casan radalla. Autonvalmistajan mukaan rallikilpuria on testattu reilun 5 000 kilometrin verran viime vuoden toukokuusta lähtien.

Uusi Clio Rally3 vahvistaa Renaultin sitoutumista rallin MM-sarjaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana automerkki on jo tuonut markkinoille kaksivetoiset Rally4- ja Rally5-autot. Tuorein Clio odottaa vielä FIA:n luokitteluhyväksyntää, mutta tositoimiin autoa odotellaan kevään aikana.

Renault Clio Rally3 on kehitetty rallitiimin tehtaalla yhteistyössä konsernin urheiluautomerkki Alpinen Dieppen yksikön sekä Alpinen F1-tiimin Enstonen tehtaan kanssa. Autossa on 1,3-litrainen turboahdettu moottori ja viisilovinen laatikko. Voimaa luvataan 260 hevosvoimaa. Auton hinta on noin 120 000 euroa.

Renault Clio Rally3 on nelivetoinen kilpa-auto. Kuva: Renault Sport

FIA kehitteli uuden rallipyramidinsa kaudelle 2019 ja uudet Rally3-luokituksen nelivetoautot nähtiin ensimmäistä kertaa MM-sarjassa vuonna 2021. Toistaiseksi luokka on ollut pelkästään M-Sport Fordin leikkikenttä, sillä muilta merkeiltä Rally3-autoja ei ole vielä tullut. Jatkossa Renault on ainakin mukana näissä kapinoissa.

Rally3-luokituksen autoilla ajetaan MM-sarjassa JWRC- ja WRC3-luokissa. Samalla kalustolla ajetaan myös rallin SM-sarjan SM2-luokassa.

Renault Clio Rally3. Kuva: Renault Sport

Lue myös nämä

  • Uusimmat