Luxemburgin rallitähti ajaa WRC-tallin ykköstykillä!

M-Sport Fordin tiimissä tällä kaudella ajanut Gregoire Munster saa näyttöpaikan "isojen poikien luokassa" Chilen MM-rallissa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgialaisen Autosport Wereld -lehden mukaan Munster ajaa Ford Puma Rally1 -autolla syys-lokakuun vaihteessa ajettavassa Etelä-Amerikan osakilpailussa. Jo aiemmin oli tiedossa, että mahdollisuuksia saattaa tulla, sillä Munsterin tukijana on MM-sarjasta niin ikään tuttu Jourdan Serderidis.

Serderidis hankki itselleen oman Rally1-auton, jolla hän kisasi viimeksi Keniassa juhannuksena. Nyt kreikkalaissyntyinen liikemies on päättänyt, että nuorempien on aika kantaa soihtua rallin MM-sarjassa. Serderidis on ilmoittanut, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen MM-tasolla.

Serderidis asuu Luxemburgissa ja tuntee hyvin Munsterin perheen. Gregoire Munsterin isä Bernard Munster ajoi itsekin omalla urallaan viisi MM-rallia. EM-sarjassa isä-Munster oli menestyksekäs, sillä hän voitti neljä osakilpailua ja ajoi yhteensä 15 kertaa podiumille.

Autosport Wereld -lehden mukaan vahvistus Munsterin osallistumisesta Chilen MM-ralliin on tullut tiimin sisältä. Tiettävästi Munsterille voisi olla luvassa myös toinen MM-ralli loppukaudesta ykkösluokan kalustolla.

Nuoremman Munsterin suoritukset MM-sarjassa ovat tänä vuonna toistaiseksi jääneet vaisuiksi. Paras tulos on WRC2-luokan seitsemäs sija Sardinian saarelta kesäkuun alussa. Viime kaudella Munster kuitenkin juhli luokkavoittoa Japanin MM-rallissa ja oli yleiskilpailussakin komeasti seitsemäs.

M-Sport Ford on kelkkomassa Chileen peräti neljä Rally1-kilpuria, sillä aiemmin isäntämaan Alberto Heller vahvisti ajavansa Puma Rally1 -autolla kotikisansa. Koko kauden sopimuksella tiimissä ajavat Ott Tänak sekä Pierre-Louis Loubet.

Katso alapuolelta kautta aikain ensimmäisen Chilen MM-rallin parhaat palat vuodelta 2019.

Lue myös nämä

  • Uusimmat