Lumipöly ja tekniikkamurheet piinasivat Aleksi Röyhkiötä – ”Palkintopallille yltäminen oli kuin taisteluvoitto”

Aleksi Röyhkiö ja Ville Mannisenmäki
Aleksi Röyhkiö ja Ville Mannisenmäki ajoivat SM3-luokassa pronssitilalle. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja alkoi viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetun Arctic Lapland Rallin eli Tunturirallin merkeissä. 19-vuotias Ford Fiesta -kuljettaja Aleksi Röyhkiö on noussut yhdeksi sarjan kärkinimistä kaksivetoisten autojen luokassa.

Tunturirallille tyypillinen lumipöly oli kiusana muille SM3-luokan kuljettajille paitsi luokan ensimmäisenä ajaneelle, joka sai pidemmän lähtövälin edellä lähteneeseen eri luokan autokuntaan.

Kilpailun avauspäivän jälkeen Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki olivat kolmantena eron kärkeen ollessa 28,6 sekuntia.

– Kohtalaisen ehjä suoritus, mutta leijailevan lumipölyn vuoksi näkyvyys oli välillä tosi heikko, Röyhkiö raportoi.

Toisena kilpailupäivänä Röyhkiön tuttu Ford-kilpakumppani Lauri Joona oli parhaassa vauhdissa ja ajoi luokkavoittoon.

Röyhkiö kirjasi luokan kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet ja myös kolmannen sijan Ford Motorcraft -merkkisarjasta. Ero voittajaan kasvoi lopulta 1.51,1 minuutiksi, josta erosta valtaosa syntyi tekniikkaongelman hidastaessa matkaa.

– Iskareiden kanssa oli toisena päivänä ongelmia, jonka vuoksi kärkivauhtiin ei ollut mitään asiaa. Palkintopallille yltäminen oli kuin taisteluvoitto. Helpolla ei päästy toisena päivänä, kun lumisade ja irtolumi lisäsivät haasteita, Röyhkiö kertasi.

– Tämän tuloksen myötä on mukava lähteä seuraaviin talvikauden ralleihin. Toivottavasti kelit tästä kohentuisivat etelämpänä, että kilpailuja päästään ajamaan. Täällä Rovaniemellä lunta oli aivan parhaiden vuosien malliin.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 7.-8. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat