Fordille siirtynyt Esapekka Lappi toiveikkaana MM-kauden avauskisaan – ”Fiesta WRC on tuntunut loogiselta ja helpolta ajaa”

Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen

M-Sport Fordin tiimiin liittynyt Esapekka Lappi lähtee luottavaisin mielin tämän viikon Monte Carlon ralliin. 

Uusi MM-kausi starttaa perinteisesti klassikkokisalla, jossa haasteita riittää takuuvarmasti vaihtelevien keliolosuhteiden takia. Lappi osallistuu Monte Carlon MM-ralliin nyt viidettä kertaa, joten kokemuksesta homma ei jää ainakaan kiinni.

– Monte Carlo on aina haastava aloitus kaudelle, mutta odotan kisaa todella innokkaasti. Fiesta WRC  on tuntunut heti alusta saakka loogiselta ja helpolta ajaa. Se antaa aina kuskille luottoa, Lappi sanailee.

– Toivottavasti pystymme käyttämään sitä itseluottamusta tällä viikolla. Monte on kuitenkin aina arvoituksellinen kisa, eikä oikein koskaan voi sanoa, mitä pitäisi odottaa.

Lue myös: Esapekka Lappi ei ole vielä valmis mestariksi – ”En odota tältä vuodelta liikoja”

Lappi pääsi testaamaan Fiesta WRC:tä märällä asvaltilla. Lumiset ja jäiset olosuhteet jäivät kokematta.

– Auto tuntui hyvältä ainakin märällä asvaltilla, Montessa voi kuitenkin olla märkää, kuivaa, jäätä tai ihan täyttä lunta. Joskus nuo olosuhteet voivat sattua vieläpä samalle pätkälle, pieksämäkeläinen muistuttaa.

– Tätä rallia on kunnioitettava. Se onkin suunnitelmana. Haluan aloittaa uudessa tallissa mahdollisimman vahvasti.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Esapekka Lappi hehkutti uutta ”finnish mafia” –kilpuriaan  – ”Automme on kuin Suomen lippu”

M-Sportin tiimi on nuori, kun Lapin ja Teemu Sunisen lisäksi tallissa ajaa britti Gus Greensmith. Tallipomo Richard Millener kuitenkin uskoo, että hänen nuori miehistönsä on yllätysvalmis.

– Ei ole olemassa kovempaa aloitusta kaudelle kuin Monte Carlo. Olemme kuitenkin valmiita taisteluun. Olen katsonut videoita testeistä. Esapekka, Teemu ja Gus vaikuttavat olevat varsin nopeita Fiestan ratissa. Meillä onkin varmasti ihan yhtä hyvät mahdollisuudet kuin muillakin, Millener summaa.

Monte Carlon MM-ralli starttaa torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella.

Lue myös: Esapekka Lappi ja Teemu Suninen kiidättivät Ford Fiesta WRC:tä näyttävästi (videot)

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö