Luhtaniemen SM-avaus päättyi keskeytykseen – ”Ei mikään paras Tunturi”

Jani Luhtaniemi. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jani Luhtaniemen ja Juha-Pekka Jauhiaisen Ralli SM –avaus Rovaniemellä päättyi suunniteltua aiemmin.
Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevan 20-vuotiaan Jani Luhtaniemen Arctic Lapland Rally alkoi perjantaina varsin mallikkaasti, ja tuusulalaisen pätkäajat olivat aivan SM3-luokan kärjen tuntumassa. Meno tyssäsi kuitenkin neljännelle erikoiskokeelle vain muutama kilometri ennen erikoiskokeen maalia.

– Ei siinä mitään erikoista tapahtunut, yhtäkkiä auto vaan meni lumipenkkaan ja syvälle. Jussa (kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen) joutui tulemaan ikkunan kautta ulos, kun lunta oli niin paljon, kertasi Luhtaniemi ensimmäisen päivän keskeytykseen johtanutta tilannetta.

Lauantaina edessä oli vielä 150 erikoiskoekilometriä. Vaikka Luhtaniemi ei ollut aivan tyytyväinen omaan suoritukseensa päivän ensimmäisillä pätkillä, tykkäsi kello ajotyylistä ja ajat nakuttelivat jälleen lähellä luokan kärkeä.

Seuraavalla erikoiskokeella Sarriojärvellä kuljettajakaksikko huomasi, että autossa ei ole ihan kaikki kunnossa, ja Mäntyvaaran pyörityksen jälkeisessä huollossa oli pakko todeta, että kisa oli jätettävä kesken.

– Vaihteisto sanoi sopimuksen irti, kolmonen ei mennyt päälle. Sarriossa jo meinasi mennä ulos, onneksi saatiin pelastettua siellä. Jos oltais vielä jatkettu, olisi varmasti kaatunut ja pahasti. Mietittiin kyllä, että pitäisikö lähteä köröttelemään ja kerätä edes muutama piste, mutta todettiin ettei kannata.

Luhtaniemen keskeytyksen jälkeen kilpailussa oli jäljellä vielä kaksi erikoiskoetta. Toinen Ford Motorcraf Rally Teamin kuljettaja, laihialainen Niko Mäkinen, oli ennen kahta viimeistä erikoiskoetta hienosti podium-sijoituksessa kiinni kolmantena.

Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan kolmen viikon päästä Mikkelissä SM Vaakuna-Rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat