Rallisensaatio Pietarinen voittoon – puolustava mestari keskeytti päätöspätkällä

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen on voittanut Skodalla perinteikkään Arctic-rallin. Nopeasti rallimaailman huipulle noussut Pietarinen varmisti voittonsa hyvissä ajoin ja sai ajaa viimeiset erikoiskokeet ilman suurempaa painetta. Viime kaudella Pietarinen dominoi SM2-luokkaa ja ajoi nyt vakuuttavan avauskisan SM-sarjan kuninkuusluokassa.

Arctic-rallin viimeisellä erikoiskokeella, liki 50 kilometriä pitkällä Ristilammella, nähtiin myös hurjaa draamaa. Puolustava Suomen mestari Teemu Asunmaa oli kiinni rallin toisessa sijassa, mutta ajoi ulos viimeisellä Ristilammen pätkällä. Tuloksena siis nolla SM-pistettä. Asunmaan ongelmien myötä Emil Lindholm nousi toiseksi ja Japanin Takamoto Katsuma kolmanneksi.

– Ihan ok suoritus, kun tämä oli kuitenkin eka R5-ralli minulle. Sijoituksella ei ole niin väliä, mutta ralli oli hieno. Asunmaa oli pössähtänyt hankeen. Pyörillään hän oli, mutta syvästi hangessa, Lindholm totesi Ylen Ralliradiolle Ristilammen maalissa.

– Muuten tuli hyvin, mutta kyllä harmittaa, kun ajettiin tällä vikalla pätkällä yksi risteys pitkäksi. Siinä meni 20 sekuntia ja samalla kolmas sija, Ketomäki puolestaan sanoi.

Ketomäki teki yhden ison virheen päätösek:lla ja tippui neljänneksi 5,7 sekunnin erolla. Viidenneksi sijoittui Marko Mänty, kuudenneksi Tomi Tukiainen ja seitsemänneksi Jarkko Nikara.

Rallin SM-sarja jatkuu Mikkelissä kolmen viikon kuluttua ajettavalla SM Vaakuna-Rallilla.

Arctic Lapland Rallyn lopputulokset:
 1. Eerik Pietarinen 2.08.49,3
 2. Emil Lindholm   +2.25,4
 3. Takamoto Katsuta  +2.36,2
 4. Jukka Ketomäki   +2.41,9
 5. Marko Mänty    +3.09,3
 6. Tomi Tukiainen   +3.51,1
 7. Jarkko Nikara   +4.07,5
 8. Lukasz Pieniazek  +4.57,2
 9. Juha Salo     +5.25,9
 10. Esa Ruotsalainen +7.23,3

Lue myös nämä