Löytyykö pankkitililtä ylimääräistä? Ralliauto, jolla Kalle Rovanperä debytoi MM-sarjassa, on myytävänä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä debytoi MM-tasolla Ford Fiesta R5:lla Walesissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin Puolan yksikkö on laittanut myyntiin varsin näpeän näköisen Ford Fiesta R5 -ralliauton. Merkityksellisen asiasta suomalaisittain tekee se fakta, että kyseisellä kilpurilla Kalle Rovanperä debytoi MM-sarjassa vuonna 2017. 

Rovanperä ajoi kyseisellä Fordilla Liepaja-rallissa lokakuun alussa toiseksi EM-sarjassa ja debytoi kuun lopussa MM-tasolla Walesissa. Samalla autolla Rovanperä oli mukana myös kauden 2017 päätöskilpailussa Australiassa.

Vuodeksi 2018 Rovanperä vaihtoi jo Skodaan ajaen kaksi kautta tehdaskuskina tshekkimerkin palveluksessa. Täksi vuodeksi Rovanperä siirtyi WRC-auton rattiin Toyotan tiimissä.

Vuosina 2018 ja 2019 myytävänä olevalla Fiesta R5:lla ajoi espanjalainen Nil Solans. Korinumerolla 245 kulkeva auto oli Solansilla vuonna 2018 viidessä MM-rallissa. Viime kauden alla autoon tehtiin perusteellinen remontti, kun muun muassa moottori, vaihdelaatikko ja turbo uusittiin. Vuonna 2019 Solans kaasutteli autolla vain kaksi MM-rallia Korsikalla ja Sardiniassa.

Auton hintapyyntö on 129 999 euroa. Alun perin hinta oli liki kymppitonnin enemmän, mutta pyyntihintaa on hilattu hieman alaspäin. Yhteensä korilla on ajettu siis kymmenen rallia, kun Rovanperä kaasutteli kolme kisaa ja Solans seitsemän.

Auton myynti-ilmoitus löytyy TÄÄLTÄ.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä