Loeb teki jo paluun, entäs Mikko Hirvonen? – ”Voisi olla kylmää kyytiä”

Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: X-raid
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muhkeat 163 MM-rallia aktiiviurallaan ajanut Mikko Hirvonen jätti ralliautoilun huipulla neljä vuotta sitten. Suurin polte ajamiseen oli mennyt ja MM-sarjan hektinen arki sai jäädä. 

Hirvonen on kuitenkin ajanut edelleen muun muassa kestävyyskisoja Minillä sekä muutamissa kutsukilpailuissa. Lisäksi kannonkoskelainen on toiminut etuautona MM-sarjan osakilpailuissa sekä ajanut testejä.

Pieni polte varmasti Hirvosella kytee vielä kokeilla uuden sukupolven WRC-autoja, mutta konkarikuski myöntää, että se olisi varmasti haastavaa. Hirvosen arkkivihollinen Sebastien Loeb teki paluun jo viime vuonna ja ajaa ensi kaudella kuusi kisaa Hyundailla.

– Koen, että minulla on alalle annettavaa. Hyvä, kun pystyy omalla ammattitaidollaan edelleen tekemään töitä. Jos lähtisen nyt ajamaan WRC-autoa, se pysyisi käsissä, mutta se mistä vauhti tulee, eli nuotituksesta ja rutiinista, niitä joutui hakemaan jonkun aikaa, Hirvonen sanoo Suur-Jyväskylän Lehdessä.

– Jos lähtisen samalle viivalle nykyisten kuskien kanssa, se voisi olla kylmää kyytiä. Pitäisi ajaa paljon testiä ja muutama ralli, että pääsisi samalle tasolle, Hirvonen jatkaa.

Hirvonen on seurannut tarkasti niin ikään keskisuomalaisen rallilupauksen Kalle Rovanperän uraa. Vasta 18-vuotiaan puuppolalaisen vauhti on tehnyt Hirvoseen vaikutuksen.

– Ei voi kun odottaa, mihin asti hän pääsee. Kaikki on mahdollista. Hän on jo nyt suvereeni WRC2-puolella. Silti ei ole vielä kiire WRC-luokkaan, mutta sen verran hyvä ote hänellä on ajamiseen, että voisi kokeilla WRC-autolla rallia, Hirvonen pohdiskelee.

– Noin nuoreen ikään nähden Kalle on todella kypsä kuljettaja. Hänellä on kova rutiini jo nyt.

Lue myös nämä