Teemu Sunisen WRC-tiimi pahoissa vaikeuksissa – jääkö kausi kokonaan väliin?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa Fordeilla kilpailevan M-Sport-tallin jatko on uhattuna, tallipäällikkö Malcolm Wilson kertoo Autosport-lehdelle.

Valmistajien MM-sarjaan osallistuvien tallien ilmoittautuminen ensi kaudelle päättyy perjantaina. M-Sport-pomo Wilson on pyytänyt Kansainväliseltä autoliitolta lisäaikaa ilmoittautumiseen. Talli painiskelee taloudellisten vaikeuksien kanssa.

– Olen ottanut yhteyttä FIA:an ja selittänyt heille, että juuri nyt emme voi sitoutua vuoteen 2019. Meillä ei ole tarvittavia resursseja kilpailemiseen, enkä usko tilanteen muuttuvan perjantaihin mennessä, Wilson toteaa.

Sebastien Ogier ajoi kaksi edellistä kautta M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä ja voitti kuljettajien mestaruuden sekä 2017 että 2018. M-Sport puolestaan pokkasi valmistajien MM-tittelin 2017. Nyt tiimin tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla.

– Teemme täysillä töitä tämän eteen, ja muutamia asioita on tekeillä. Olen kuitenkin ollut niin pitkään tässä lajissa ymmärtääkseni, että sopimus ei ole valmis ennen kuin rahat ovat pankissa, Wilson sanoo.

Wilson myöntää, että Ogierin kanssa kilpaileminen kävi kalliiksi M-Sportille, mutta tallipäällikkö ei kadu sitä.

– Voitimme kolme titteliä neljästä tai viisi kuudesta, kun otetaan huomioon Julienin (Ingrassia) kartanlukijoiden mestaruudet. Se on uskomaton saavutus tällaiselta yksityistiimiltä.

M-Sport oli jo aiemmin vahvistanut, että Teemu Suninen ajaa tallissa ensi kaudella. Nähtäväksi jää, pääseekö Suninen kilpailemaan Ford Fiesta WRC:llä ensi kaudella.

– Haluaisin meidän olevan MM-sarjassa ja teen kaiken mahdollisen varmistaakseni, että olemme siellä. Mutta en riskeeraa kaikkea, Wilson painottaa.

Perjantaina päättyy myös ilmoittautuminen Monte Carlon MM-ralliin, joka ajetaan tammikuun loppupuolella. Nykytiimeistä Toyota, Hyundai ja Citroen ovat varmuudella mukana ja ne ovat myös vahvistaneet ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa.

Lue myös nämä