Nyt kajahti hurjia huhuja rallin MM-sarjasta! Suomalaiskuski Fordin Rally1-autoon, Esapekka Lapille uusi tallikaveri?

Rallin MM-sarjan "silly season" ei ole vieläkään ohi.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pääluokan talleista ainoastaan Toyota on lyönyt täysin lukkoon ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa. Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ajavat kaikki osakilpailut, kun taas maailmanmestari Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier kisaavat vain valikoiduissa MM-ralleissa.

Hyundailla on ensi vuodesta sopimukset Thierry Neuvillen, Ott Tänakin ja Esapekka Lapin kanssa. Lapin kontrahti kattaa vain noin puolet kisoista. M-Sport Ford ei ole puolestaan julkistanut vielä yhtäkään sopimusta kaudelle 2024.

Belgiasta kantautui viikonlopun aikana hurjia huhuja, joissa oli mainittuna myös Emil Lindholmin nimi Rally1-luokan auton yhteydessä. La Derniere Heure -lehden toimittaja Olivier de Wilde huhuilee, että ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux ajanee M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla ensi kaudella, ja myös Emil Lindholm on tyrkyllä Puman puikkoihin.

De Wilde mainitsee julkaisussaan, että Monte Carlossa Pumalla kilpailee todennäköisesti ranskalainen sekä yksi pohjoismaalainen kuljettaja, joka lienee Lindholm – tai joku muu.

Lindholm valloitti WRC2-luokan mestaruuden viime vuonna Toksport-tallin Skodalla. Hän vaihtoi kesken kauden 2023 leiriä, kun hän loikkasi Hyundain WRC2-ohjelmaan.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener on painottanut viime aikoina, että tiimi aikoo ottaa miehistöönsä nuorempia kuljettajia, joista pyritään kehittämään tulevaisuuden tähtiä. Lindholmin nimi ei ole kuitenkaan noussut esiin Millenerin puheissa tai edes merkittävinä pidettävissä huhuissa aiemmin.

Lisäksi belgialaistoimittaja tietää kertoa, että Esapekka Lappi on saamassa uuden tallikaverin Hyundaille. De Wilden mukaan WRC2-luokan tämän vuoden mestari Andreas Mikkelsen on tekemässä paluun Hyundain tehdastiimiin, jossa hän jakaisi ajovastuuta kolmannessa i20 N Rally1 -autossa Lapin ja espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa.

Hyundai ei ole vahvistanut näitä spekulaatioita. Sordo on aiemmin sanonut, että hän haluaisi jatkaa uraansa osa-aikaisella pestillä. Mikäli huhut toteutuvat, tilanne ei vaikuta hyvältä Teemu Sunisen kannalta. Myös Suninen on kärkkynyt uusia näyttöpaikkoja Hyundain ykkösluokan kalustolla.

Mikkelsen kilpaili viimeksi rallin MM-sarjan pääluokassa kaudella 2019 juuri Hyundain kuljettajana. Norjalainen sijoittui tuolloin MM-sarjan loppupisteissä neljänneksi, mutta hän jäi ilman WRC-tallipaikkaa kauden päätteeksi.

Hyundailta ja M-Sportilta odotetaan kuljettajauutisia lähiaikoina. Kauden 2024 avaavan Monte Carlon MM-rallin ilmoittautuminen on nimittäin jo alkanut.

Lue myös nämä