Lisää harvinaisuuksia Monte Carlo -ralliin – uusi automerkki debytoi MM-sarjassa

Dacia Sandero
Florian Jupsin ajoi Dacia Sandero R4:lla marraskuussa Belgiassa. Kuva: ASM Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uutisoimme hiljattain, että Fiat palaa nelivetoautolla rallin MM-sarjaan, kun kauden 2020 avaavassa Monte Carlon osakilpailussa nähdään Orecan-kalustopaketilla varustettu Fiat MR 500X.

Fiat ei tietenkään osallistu tehdastallina MM-sarjaan, mutta Orecan kalustopaketti mahdollistaa uusien automallien tulon MM-ralleihin R4-luokituksen turvin.

Montessa nähdään myös toinen mielenkiintoinen uusi kilpuri, kun viivalla on Dacia Sandero R4, joka on niin ikään varustettu Orecan kalustolla. Ranskalaisen Orecan R4-pakettiin kuuluvat muun muassa 1,6-litrainen turbomoottori ja kaikki siihen liittyvät komponentit, vaihteisto, akselisto, jarru- ja polttoainejärjestelmät sekä osat alustaan. Kalustopaketti voidaan asentaa useisiin eri autotyyppeihin ja sen on määrä alentaa kuluja.

Dacia Sandero R4:sta Montessa ohjastaa italialainen Ermanno Dionisio. Auton on rakentanut barcelonalainen rallipaja ASM Motorsport.

Sandero R4:lla on ajettu vasta kolme rallia. Espanjalainen Daniel Marbán ajoi autolla kahdessa kotimaansa kisassa lokakuussa ja belgialainen Florian Jupsin marraskuussa Rallye du Condroz-Huy -kisassa.

Monteen Sanderon puikkohin hyppää kuitenkin kuusikymppinen rallikonkari Dionisio. Viime vuoden Monte Carlo -rallissa Dionisio ajoi Peugeot 208 R2:lla, mutta kisa päättyi keskeytykseen. Nyt edessä on uran toinen MM-ralli ja tällä kertaa nelivetokalustolla.

Dacian MM-debyytistä uutisoi ranskalainen PlanetMarcus-sivusto.

Lue myös: Fiat jälleen mukana rallin MM-sarjassa – viivalla Monte Carlossa

Lue myös nämä

  • Uusimmat