Fiat jälleen mukana rallin MM-sarjassa – viivalla Monte Carlossa

Fiat MR 500X
Team Milano Racing ajattaa Fiat MR 500X -menopeliä Monte Carlossa 2020. Kuva: Team Milano Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa menestystä takavuosina niittänyt Fiat palaa rallin MM-sarjaan ainakin pienimuotoisesti.

Ranskalainen Raphael Astier kisaa tammikuun lopun Monte Carlossa Fiat MR 500X -autolla. Kyseessä on R4-luokan menopeli, jonka kalustopaketin on kehittänyt ranskalainen Oreca.

Kansainvälinen autoliitto FIA luokitteli vuoden 2018 huhtikuussa Orecan pakerin hinnan (84 999 euroa). Kesäkuussa 2019 FIA puolestaan vahvisti, että R4-paketilla saa kisata rallin MM-sarjassa tulevalla sesongilla. R4-pakettiin kuuluvat muun muassa 1,6-litrainen turbomoottori ja kaikki siihen liittyvät komponentit, vaihteisto, akselisto, jarru- ja polttoainejärjestelmät sekä osat alustaan. Kalustopaketti voidaan asentaa useisiin eri autotyyppeihin ja sen pitäisi alentaa kuluja.

Lue myös: Uuden R4-luokan rallipaketin hinta julki

Astier testasi Orecan pakettia jo tuolloin yhdessä Teemu Sunisen ja Stephane Sarrazinin kanssa.

Lue myös: Teemu Suninen sai merkittävän testipestin

Fiat MR 500X -rallipeli on nähty vuoden 2019 aikana 10 eri rallissa. Astier ajoi sillä Rallycircuit Côte d’Azur -tapahtumassa joulukuussa. Fiatia ovat testailleet kisaoloissa myös Vincent Dubert sekä Nicolas Ciamin.

Saksalainen Walter Röhrl voitti vuonna 1980 rallin MM-sarjan Fiat 131 Abarthilla, jolloin italialaismerkki voitti myös merkkimestaruuden. Fiat juhli valmistajien mestaruutta FIA Cupin aikaan vuosina 1977-1978, jolloin Lancia Stratoksella menestystä niittivät Sandro Munari ja Markku Alen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat