Vasta 15-vuotias Colin McRaen veljenpoika jatkamassa skottidynastian perintöä – ”Hän on todella innostunut rallista”

Colin McRae
McRaen suku on saamassa uuden huippukuskin Colin McRaen (kuvassa) veljenpojasta Maxista. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksi ralliautoilun suurista dynastioista, McRaen klaani, on saamassa uuden huippukuljettajan. Rallin maailmanmestarin Colin McRaen veljenpoika Max McRae suunnittelee tekevänsä debyyttinsä ralliauton ratissa vuonna 2020.

15-vuotias Max on legendaarisen Colin McRaen veljen Alisterin poika. Myös Alister McRae oli aikanaan kova luu rallipiireissä ajaen Hyundain, Subarun ja Mitsubishin tiimeissä MM-sarjassa. Maxin isoisä Jimmy McRae on puolestaan viisinkertainen Britannian mestari.

Tähän mennessä Australiassa asuva Max McRae on osoittanut kykyjään ratapuolella, mutta veri vetää rallin pariin. WRC.comin mukaan nuori McRae tekee debyyttinsä rallipikataipaleilla ensi vuoden lopussa ajettavassa setänsä muistokisassa McRae Rally Challengessa.

– Olin onnekas ja pääsin ajamaan aiemmin tänä vuonna Walesissa setäni Colinin autoilla. Se oli todella siistiä ja upea mahdollisuus. Ne autot ovat fantastisia, Subaru Legacy R5:lla ja Impreza WRC 97:lla ajanut Max McRae sanoo.

– Myöhemmin sillä viikolla menin Rallyday-tapahtumaan ensi kertaa. Oli mieletöntä nähdä niin paljon ihmisiä paikan päällä ja uskomattoman hienoja autoja, 15-vuotias lupaus jatkaa.

McRae Rally Challenge ajetaan ensi lokakuussa Skotlannin Knockhillissä. Paikalla on iso joukko rallimaailman tähtiä kisaamassa Colin McRaen muistoksi.

– Se tulee olemaan upea päivä. Meidän pitää etsiä Maxille joku junioriluokan auto tapahtumaa varten. Emme voi mennä sinne ilman häntä. Hänelle ei voi kuitenkaan antaa liikaa hevosvoimia. Emme voi antaa hänen nolata isäänsä, Jimmy McRae naureskelee.

– Max on tosi innostunut rallista, mutta nyt hänellä on edessään kausi Formula 1000 -sarjassa. Katsotaan, miten se menee. Me emme anna hänelle paineita, emme varsinkaan, kun olemme nähneet, miten kallista tämä on, Alister-isä säestää.

Max McRae on kisannut aiemmin kartingissa, mutta hän voitti Arise Racing Driver Search -ohjelman ja pääsee ajamaan Australiassa ensi vuonna Formula 1000 -sarjassa.

Setä Colin McRae on yksi kautta aikain legendaarisimmista rallikuskeista. Vuoden 1995 maailmanmestari menetti traagisesti henkensä helikopteriturmassa vuoden 2007 syyskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat