Ensimmäistä MM-titteliä metsästävä Ott Tänak sortui ajovirheisiin – ”Ei mennyt ihan nappiin”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänakin unelma rallin maailmamestaruudesta koki kolauksen Australian rallin ensimmäisenä ajopäivänä.

Tänak on kokonaistilanteessa kahdeksan erikoiskokeen jälkeen viidentenä, mutta eroa kärjessä ajavaan Citroenin Mads Östbergiin on kuitenkin vain 16,9 sekuntia. Virolainen tarvitsee ehdottomasti voiton Australiasta.

– Aamupäivä oli ajollisesti ihan hyvä, mutta iltapäivällä tein itse virheitä. Siihen ei voi olla tyytyväinen. Iltapäivän avauspätkällä osuin aitaan ja se rikkoi jousitusta. Sitten taas toisella pätkällä menetimme etupuskurin isossa vesilammikkossa. Sen jälkeen auto oli aika vaikea ajaa, Tänak selvitti ongelmiaan.

MM-sarjaa johtava Fordin Sebastien Ogier on seitsemäntenä ja toista sijaa hallussaan pitävä Hyundain Thierry Neuville on vasta kymmenentenä.

– Ei mennyt ihan nappiin, mutta sijoitus on kuitenkin ihan hyvä ja eroa kärkeen ei ole liikaa. Vielä on paljon pätkiä jäljellä. Jatkamme taistelua loppuun asti, Tänak vannoi.

Myös Tänakin tallikaveri Esapekka Lappi koki kovia isossa vesilammikkossa. Voittotaistelussa mukana olleen Lapin auton moottoriin tuli vesilammikon ylityksen jälkeen sytytyshäiriö viidennellä erikoiskokeella. Pieksämäkeläinen on kisassa kuudentena vajaan puolen minuutin päässä kärjestä.

– On aina kiva johtaa rallia ja tehdä pohja-aikoja. Voimme olla tosi tyytyväisiä meidän suorituskykyyn. Olin hieman epäonnekas isossa vesilammikossa tai saattoi se olla omakin virhe, en oikein osaa sanoa, Lappi summasi.

– Menin ihan samaa vauhtia kuin ensimmäisessä vastaavassa kohdassa. Leikkasin tien reunasta ennen vesilammikkoa. Etupää nousi ja tuli maahan juuri ennen lammikkoa. Sen takia se varmaan otti niin paljon vettä sisään.

Toyotan Jari-Matti Latvala on kolmantena, joten tallimestaruuden kannalta tilanne näyttää lupaavalta. Lappia harmillinen takaisku jäi kuitenkin kaivelemaan.

– On tämä aika turhauttavaa, kun taistelimme kuitenkin voitosta. Eroa kärkeen taitaa olla kuitenkin jo liian iso, Lappi tunnusti.

Lue myös nämä