Lindberg jäi niukasti ulos rallin SM-mitaleilta – tulevaisuus täysin auki

Jussi Lindberg
Jussi Lindberg. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja saatiin päätökseen viikonloppuna Turun ja Salon seudulla ajetussa SM TeijoTalot-rallissa. Porvoolaisen Jussi Lindbergin ja kartanlukija Tuuka Tyyskän kausi päättyi tiukan pronssitaistelun jälkeen lopulta SM3-luokan neljänteen sijaan.

– Kisa kulki vaihtelevasti ja loppua kohti myös EK-ajat paranivat totutusti. Perjantaina taisteltiin kylmien renkaiden kanssa ja lauantain vauhdikkailla osuuksilla hävittiin paljon, Lindberg kertasi urakkaansa päätöskisassa, jossa hän otti SM3-luokan nelossijan.

– Oli yllättävän vauhdikasta ja suoraa tietä. En tykännyt, kun ajettiin niin paljon rajoitinta vasten, se ei kovasti kehitä kuljettajia. Lisäksi lyhyellä välityksellä hävittiin tietyissä väliajoissa useita sekunteja sellaisille kilpakumppaneille, joiden kanssa ajetaan muuten tasaisesti.

SM-pronssista vain kahden pisteen päähän jäänyt Lindberg ei ollut täysin tyytyväinen kauteensa.

– Liian ailahtelevainen kausi, välillä tuli hyviä tuloksia ja välillä huonoja. Se kaksi pistettä, mitä jäätiin pronssista, olisi vähänkin tasaisemmalla suorittamisella napattu. Osasyy on toki varmasti ollut ajoharjoittelun vähyys sekä rajoitteellinen aika verrattuna muiden kuljettajien valmistautumisiin luokassa, Lindberg toteaa.

Tulevaisuuden suhteen Lindberg on vielä epätietoinen.

– Ainoa selvillä oleva asia on, että (Renault) Twingo on myynnissä ja sillä ei jatketa, kaikki muu on auki. Jatketaanko ollenkaan ja jos jatketaan, niin millä tasolla, mitä lajia ja millä autolla – kaikki on päättämättä. Autossa ei ole vikaa, mutta jotain täytyy keksiä, jos meinaa oppia jotain uutta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat