Legendaarinen autonvalmistaja vihjasi paluulla rallin MM-sarjaan!

Legendaarisen Lancian paluusta rallin MM-sarjaan on huhuttu jo vuosia.
Lancia Delta Integrale
Lancia Delta HF Integrale Saksan rallissa vuonna 2008. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nyt Stellantis-konserniin tätä nykyä kuuluva automerkki on antanut ensimmäisen vihjeen mahdollisista paluuaikeista. Lancia on MM-sarjan menestynein autonvalmistaja voitettuaan yhteensä kymmenen titteliä vuosina 1974-76, 1983 ja 1987-1992.

Pahassa tilassa olevan MM-sarjan ykkösluokan mukaan kaivattaisiin kipeästi lisää automerkkejä, joten tästä syystä Lancian pienikin vihje mahdollisesta ”comebackista” on otettu ilolla vastaan. Automerkki on lanseerannut uudestaan HF-brändinsä (high fidelity), johon kuuluvat muun muassa rallin MM-sarjan voittaja-autot Fulvia, Stratos ja Delta. Kyseisen rallitiimin perusti jo vuonna 1963 Cesare Fiorio.

Lancian HF-brändin julkistustilaisuudessa automerkin toimitusjohtaja Luca Napolitano antoi mukavaa viestiä. Mies kertoi ilahtuneensa Lancian ja Audin välisestä kisaamisesta kertovasta Race of Glory -rallileffasta.

– Uuden Lancia Ypsilonin julkistuksessa, joka on ensimmäinen auto upouudella tiellämme kohti tietä renessanssiin, haluamme kunnioittaa merkkimme brutaalia ja radikaalia sielua sekä sitoutumista, Napolitano sanoi.

– Palaammeko ralliin? Me teemme töitä sen eteen, Napolitano jatkoi.

Lancian Ypsilon-malli kuuluu pieneen segmenttiin, joten tuskin ainakaan suoraan automerkki on nousemassa ykkösluokkaan asti. Todennäköisesti italialaismerkki aloittaa projektinsa Rally4- tai Rally3-luokasta.

Kuitenkin esimerkiksi Rally4-luokassa Lancian edustamalla Stellantis-konsernilla on jo kaksi autoa, sillä luokassa on kilpailu sekö Peugeot 208:lla että Opel Corsalla. Rally2-luokassa kilpaillaan puolestaan Stellantis-konserniin niin ikään kuuluvalla Citroenilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat