Kalle Rovanperä sai ensimmäiset maistiaiset uudesta autostaan – yksi asia oli radikaalisti erilaista kuin rallissa

Kalle Rovanperä tekee tänä vuonna uuden aluevaltauksen, kun hän pääsee kilpailemaan rata-autoilun puolella.
Kalle Rovanperän auto Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa. Kuva: Henri Liupakka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ilmoitti aiemmin helmikuussa tänä vuonna, että hän tulee tällä kaudella kilpailemaan Porsche Carrera Cup Benelux-sarjassa.

Rovanperä osallistuu sarjaan RedAnt Racingin Porsche 911 G3 Cup (992) -autolla.

Rovanperä on nyt päässyt ensimmäisen kerran testaamaan uutta autoaan. Suomalainen kertoo testeistään tuoreimmassa videoblogissaan.

Rovanperä kertoo videolla, että hän pääsi nyt Belgian Brysselissä tapaamaan ensi kertaa uuden tiiminsä ja ohjelmaan kuului ensimmäisenä päivänä myös simulaattoriajoa. Seuraavana päivänä Rovanperä pääsi ensi kertaa ihan oikeasti myös Porschen rattiin.

– Aamun ensimmäinen testi on nyt takana ja se meni aika hyvin, Rovanperä kommentoi videolla.

– Aamulla katsoimme vain lähinnä, että auto toimii. Ajoimme testin käytetyillä renkailla, joten kierroajat olivat ihan OK. Sanotaan näin, että olosuhteet eivät olleet sieltä helpoimmasta päästä, koska yöllä oli satanut ja rata oli vielä paikoin märkä, mutta kaikki meni kuitenkin suhteellisen hyvin, Rovanperä jatkoi.

Rovanperän mukaan Porschen rata-auto vastaa osin aika paljon ralliautoa, mutta isoja erojakin on.

– Näin aluksi en voi kertoa teille paljoakaan tästä autosta, sillä en ole mikään asiantuntija, Rovanperä naurahti.

– Kaikki on aika pelkistettyä, joten tämä on aika samanlainen kuin ralliauto, suomalainen jatkoi.

Yksi selvä ero ralliautoon kuitenkin löytyi.

– Tällä autolla on todella erilaista jarruttaa. Tässä ei ole ABS-jarruja ollenkaan ja auton keula on aika kevyt, Rovanperä sanoi.

– Se on minulle se isoin muutos, miten tällä autolla jarrutetaan mutkiin ja miten kevyesti jarruja käytetään, kun mennään mutkiin.

Rovanperä testasi uutta Porscheaan Belgiassa vain yhden päivän. Ensivaikutelma oli kuitenkin hyvin vaikuttava. Myös RedAnt Racing-tiimi sai suomalaiselta vuolaat kehut.

– Pidän todella tästä tiimistä ja siitä, miten kaikki työskentelevät täällä hyvin ammattimaisesti. He keskittyvät olennaisiin asioihin. Minun piti vain keskittyä ajamiseen, joten pidin tästä todella paljon, Rovanperä kiitteli.

Porsche Carrera Cup Benelux-sarja koostuu kaikkiaan kuudesta kilpailusta. Kisoja ajetaan Belgiassa, Hollannissa, Italiassa sekä Itävallassa. Rovanperä osallistuu neljään kilpailuun tällä kaudella. Kausi alkaa toukokuussa Belgian legendaariselta Span radalta.

Kalle Rovanperän koko videblogin voit katsoa alla olevasta Youtube-upotuksesta:

Lue myös nämä

  • Uusimmat