Lauri Joonalle ylivoimainen voitto Suomen MM-rallissa – ”Ei voi olla kuin tyytyväinen”

Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka ajoivat Suomen MM-rallin WRC3-luokan voittoon näytöstyyliin.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edes tekniikkaongelmat eivät hidastaneet kaksikkoa, joka ajoi luokan nopeimmat ajat lähes kaikille erikoiskokeille.

Rally3-luokiteltua Ford Fiestaa käskyttänyt Joona hallitsi Suomen MM-rallin WRC3-luokkaa lähdöstä maaliin. Tasaisesti johtoaan kasvattanut sastamalalainen ajoi pohja-ajan yhtä vaille kaikille ajetuille erikoiskokeille.

Vaikka tulosten puolesta Joonan kisa sujui lähes täydellisesti, ei aivan ilman ongelmia viikonlopusta selvitty. Joona havaitsi jo torstain testierikoiskokeella ongelmia ohjaustehostimessa ja samat haasteet jatkuivat vielä perjantaina aamupäivän erikoiskokeilla.

– Vikaa korjattiin jo torstaina ja perjantain ensimmäisessä huollossa se saatiin vihdoin korjattua. Iso kiitos huollolle, että saivat auton takaisin kuosiin niin nopeasti, kiitteli Joona Printsport Racing -tiimin mekaanikkoja.

Suomen kesäsää näytti kaikki variaatiot kisaviikonlopun aikana, ja maailman parhailla sorateillä ajettiin niin aurinkoisessa hellesäässä kuin märässä ja mutaisessa sadekelissä. Säävaihtelut eivät Joonan ja kartturi Shemeikan vauhtia hidastaneet ja kun autokin oli saatu kuntoon, meno maittoi todella hyvin. Kaksikon nimi komeili Harjun toista ajokertaa lukuun ottamatta kaikkien muiden erikoiskokeiden kärjessä. Lopputuloksissa Joonan voittomarginaali oli lähes neljä ja puoli minuuttia.

– Fiilikset on tosi hyvät! Kilpailu oli kaikin puolin mukava ja mielenkiintoinen, oli vaihtelevia olosuhteita ja hienoja pätkiä. Loppuun saakka ajettiin kisaa ja kun sen sai läpi ilman rengasrikkoja, ei voi olla kuin tyytyväinen, kertoi Joona maalissa.

– Iso kiitos kaikille ketkä ovat olleet mukana mahdollistamassa tätä kilpailua. Ja kiitos kaikille kannustajille, oli hienoa, kun väkeä oli tosi paljon reitin varrella kannustamassa!

Suomen MM-rallin luokkavoitto nosti Lauri Joonan WRC3-luokan pisteissä toiseksi vain pisteen päähän luokkaa johtavasta Sami Pajarista. Kolmantena sarjassa on Jyväskylässä toiseksi ajanut Tsekin Jan Černý.

Katso alapuolelta WRC3-luokan huippuhetket Suomen MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat