Huima taistelu SM-rallin voitosta, eroa jäi vaivaiset 0,8 sekuntia! Myös eksoottisen rallimaan kuski yllätti

Tikkakoskelainen Henri Hokkala otti ensimmäisen luokkavoittonsa Tunturirallissa.
Henri Hokkala
Kimmo Pahkala ja Henri Hokkala. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yrityksiä on jyväskyläläiselle kertynyt jo kuusi, mutta aina on epäonni tai tekniikkamurheet puuttuneet peliin. Tällä kertaa matka ei keskeytynyt tai hidastunut, mutta voitto oli kuitenkin lipsua kilpakumppani Jooa Iivarille

Iivari äityi lauantaina hurjaan iskuun ja kavensi eroa pätkä pätkältä ja viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin Hokkalan 5,5 sekunnin pohja-asemassa. Iivari antoi kaikkensa ja ajoikin pohja-ajan, mutta debyyttikauttaan nelivetoautolla ajavalle Renault Clio Rally3 -kuskille voitto jäi vielä odottamaan tuleviin kisoihin. Eroa jäi Hokkalan eduksi vaivaiset 0,8 sekuntia. 

– Annoin kaikkeni, haastava viikonloppu ollut henkisesti. Auto piti tuoda maaliin ja sen tekemällä saatiin hyvät pisteet, Hokkala kertoi. 

– Oli ihan liikaa yrkkää, kello ei tykännyt. Pätkän alussa mentiin ihan penkasta penkkaan ja aivan liian ylikovaa. Hyvin meni kuitenkin kokonaisuudessaan, kisan alku oli turhan varovaista, mutta saatiin kehitettyä vauhtia pitkin kisaa, Iivari puolestaan kommentoi.

Paraguaylaisvieras Diego Dominguez ajoi todella vahvan kilpailun alustalla, joka ei varmasti ihan tutuimmasta päästä ole ja otti luokan kolmannen sijan. Dominguez hävisi voittajalle vain vajaan minuutin.

– Olen tyytyväinen tulokseen sekä vauhtiimme. Ajoimme samoille sekunneille suomalaisten kanssa, mikä on mielestäni hyvä saavutus. Kisa toimi myös loistavana testinä Ruotsin MM-rallia varten, ja nyt tiedämme, mitä virheitä Ruotsissa tulee välttää. Auto ja tiimi toimivat moitteettomasti. Meille oli tärkeää päästä kilpailemaan Suomessa, onhan Suomi talvirallien sekä rallin kotimaa. Tämä oli upea kokemus, Dominguez hehkutti.

Kauden toisen voittonsa yhtä monesta mahdollisesta tänään ottanut Hokkala vahvisti asemiaan mestaruustaistelussa. Iivari nousi toiseksi Jesse Kallion ohi. 

SM2-luokan tulokset, Tunturiralli:

1. Henri Hokkala 1.45.41,9
2. Jooa Iivari        +0,8
3. Diego Dominguez   +58,0
4. Toni Herranen   +5.17,1
5. Jesse Kallio    +5.43,3

Lue myös nämä