Laukaalaiselle rallilupaukselle vakuuttava luokkavoitto Tunturirallissa – ”Olihan tämä taas seikkailu”

Laukaalainen rallilupaus Tuukka Kauppinen ei antanut vastustajille mitään mahdollisuuksia Tunturirallin SM3-luokassa. 
Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen. Kuva; Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Leevi Lassila oli vielä avauspäivän päätteeksi puolen minuutin päässä, mutta yhdeksännellä erikoiskokeella Kauppinen repi eron minuuttiin. Kauppinen pisti kaasun pohjaan vielä lopuillakin ja repi eron yli kahteen minuuttiin ennen toiseksi tullutta Lassilaa. 

– Olihan tämä taas seikkailu. Kisa on pitkä ja on perhanan jännää aina näiden renkaiden kanssa. On se kyllä hyvä fiilis, että pääsee tämän rallin maaliin ja vielä hyvällä ajolla, Kauppinen tunnelmoi. 

Lassilan perässä kolmanneksi ajoi aikanaan SM1-luokassa kartturina poronsarvet ja Suomen mestaruuden voittanut Juhana Raitanen

Kakkossijasta huolimatta Lassila säilyttää paikkansa luokan kärjessä, Riihimäen nollakisan jälkeen Kauppinen saalisti nyt ensimmäiset pisteensä ja nousi heti toiseksi. Rovaniemellä neljänneksi ajanut Ossi Pohjanharju siirtyy kolmanneksi. 

Vatanen kasvatti eroaan SM4-luokan pistekärjessä

Idästä kajahti jälleen, kun Ville Vatanen ajoi vastustamattomasti SM4-luokan voittoon. Toyota Auriksella kilpailevan Vatasen ei tarvinnut lähteä repimään, vaan voitto tuli suhteellisen helposti. Eroa kakkoseksi tulleeseen Tomi Tikkiseen kertyi reilu minuutti. 

– Olen todella tyytyväinen. Kisa meni meidän osalta ihan moitteetta, oli todella mukava syöttää tulemaan. Tästä on hyvä lähteä taas seuraavaan kisaan, Vatanen sanoi ..

Toiseksi ajanut Tomi Tikkinen kävi kovaa kilpailua Roope Hirvosen kanssa, mutta kiristi tahtia loppua kohden ja kuittasi kakkostilan. Hirvonen ajoi siis luokan kolmanneksi ennen teinisensaatio Lauri Halosta

Vatanen vankisti johtoasemaansa pisteissä ja on nyt 19 pistettä edellä toisena olevaa Tikkistä. Halonen jatkaa kolmantena. 

SM3-luokan tulokset, Tunturiralli:

1. Tuukka Kauppinen 1.51.02,4
2. Leevi Lassila   +3.54,0
3. Juhana Raitanen  +3.54,0
4. Ossi Pohjanharju  +5.23,8
5. Thomas Martens   +7.44,1

SM4-luokan tulokset, Tunturiralli:

1. Ville Vatanen 1.59.30,6
2. Tomi Tikkinen  +1.52,4
3. Roope Hirvonen +2.28,1
4. Lauri Halonen  +2.57,0
5. Joonas Ojala  +3.16,3

Lue myös nämä