Esapekka Lappi haki tuntumaa Ruotsin MM-ralliin – suomalaiskuskilla erityistehtävä

Hyundain WRC-tallissa tällä kaudella valikoituja MM-ralleja ajava Esapekka Lappi oli tositoimissa viikonloppuna.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pieksämäkeläinen testasi i20 N Rally1 -autoa kahden päivän ajan Hyundain testialueella Jämsässä. Perjantaina kyseessä oli ilmeisesti perinteinen Ruotsin ralliin valmistava testi, kun taas lauantaina Lappi sai erityistehtävän.

Rallin MM-sarjan rengasvalmistaja vaihtuu tämän kauden jälkeen, kun italialaisjätti Pirelli väistyy syrjään. Tilalle tulee eteläkorealainen Hankook, jonka talvirenkaita Lappi pääsi Keski-Suomessa kokeilemaan.

Lappi avaa rallikautensa helmikuun puolivälissä Ruotsin MM-rallilla. Suomalaiskuski pääsee loistavalta lähtöpaikalta hakemaan palkintokorokesijaa.

Jo viime kaudella Lapin vauhti Uumajassa oli kohdillaan, mutta lauantai-iltana rengasrikko ja sitä seurannut hankivisiitti vesittivät haaveet podiumista. Lopulta Lappi oli kisan seitsemäs.

Lappi on yltänyt urallaan kahdesti palkintosijoille Ruotsin rallissa. Vuonna 2019 hän oli Citroenin ratissa toinen ja kaudella 2022 Toyotalla kolmas.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta. Luvassa on 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy hieman yli 300 kilometriä.

Katso alapuolelta Timo Hautamäen koostama video Lapin testeistä.

Lue myös nämä