Latvia saamassa MM-rallin? Valtiolta huomattava kädenojennus

Craig Breen
Craig Breen kilpaili Hyundailla Liepaja-rallin vauhdikkailla sorateillä viime kesänä. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvia on ottanut merkittävän askeleen päästäkseen rallin MM-sarjaan lähitulevaisuudessa.

Latviassa ajettava Liepaja-ralli on kuulunut rallin EM-sarjaan vuodesta 2013. Ensi vuonna rallin EM- ja MM-sarjat lähentyvät entisestään toisiaan, sillä EM-sarjan kaupalliset oikeudet siirtyvät WRC-promootioyhtiön haltuun.

Liepaja-rallin järjestäjät ja WRC-promoottori aloittivat aiemmin tänä vuonna neuvottelut sopimuksesta, johon sisältyy pääsy osaksi rallin MM-sarjaa kaudella 2024. Yksi sopimuksen toteutumisen ehdoista on rahoituksen varmistaminen kilpailulle.

Nyt Latvian hallitus on lupautunut ojentamaan huomattavan taloudellisen tuen Liepaja-rallille, jonka on tarkoitus pysyä EM-sarjassa vuosina 2022-23 ja loikata MM-sarjaan vuonna 2024. Suunnitelman mukaan hallitus myöntää ensi vuonna rallijärjestäjille tukea 400 000 euroa ja sitä seuraavana vuonna 600 000 euroa.

Vuonna 2024 tuen määrä olisi 1,8 miljoonaa euroa MM-osakilpailun järjestämistä varten. Summalla on tarkoitus kattaa myös MM-sarjan promootioyhtiölle pulitettava lisenssimaksu.

Valtio uskoo saavansa rahoilleen vastinetta, sillä latvialaisten arvion mukaan ulkomaiset rallituristit jättäisivät alueelle ainakin 16,8 miljoonaa euroa.

Myös Virossa paikallinen hallitus on tukenut avokätisesti MM-rallin järjestäjiä. Tämän vuoden Viron MM-ralli sai valtiolta rahaa järjestelyihin peräti 2,5 miljoonaa euroa.

Viron MM-ralli on ollut mukana MM-sarjan kalenterissa vuodesta 2020.

Katso alta kooste viime kesänä ajetusta Viron MM-rallista, joka päättyi Kalle Rovanperän voittoon.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat