Mäkinen taustoitti Toyotan kuskivärväystä: Meidän on kuunneltava japanilaisia

Tommi Mäkinen. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen paljastaa Autosport-lehden verkkosivuilla, että virolainen Ott Tänak valittiin tiimiin enemmän tai vähemmän japanilaisvalmistajan toiveiden perusteella. Tarjolla oli myös tällä kaudella viidennen perättäisen mestaruuden voittanut Sebastien Ogier, mutta Toyota valitsi Tänakin. 

Ogier pohti Toyotaa jo viime kauden päätteeksi, kun Volkswagenin vetäytymisen myötä mestari jäi työttömäksi. Ogier testasi Yarista vuoden 2016 lopussa, mutta valitsi lopulta M-Sportin. Loppupeleissä Toyota ei tainnut aidosti olla edes vaihtoehto Ogierille tulevaksi vuodeksi. Ranskalainen ei ole vielä paljastanut, jatkaako M-Sportilla vai päättääkö ralliuransa kokonaan.

Mäkinen sanoo, että 30-vuotias Tänak on miltei neljä vuotta Ogieria nuorempi ja siinä mielessä parempi vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Puuppolan ralliparoni myös myöntää, että Toyota Motor Corporation sanoi vahvan mielipiteensä asiaan.

– Tiedän, että Ottilla ei ole massiivisia voittoja vyöllään, mutta se tekee hänestä vain nälkäisemmän tulevaisuutta ajatellen, Mäkinen sanoo Autosportille.

– Se on samaa linjaa, miksi Toyota haluaa tukea uusia kuskeja ja tuoda heitä esille. Se on heidän filosofiansa. Ogier voi olla vielä muutaman vuoden varmasti mukana. Tiedämme hänen kokemuksensa ja se on paljon enemmän, mitä Ott on saavuttanut. Sebastien olisi ollut turvallisin vaihtoehto, mutta meidän on kuunneltava myös, mitä japanilaiset ajattelevat, Mäkinen jatkaa.

Tänak korvaa ensi kaudella Toyotalla Juho Hännisen. Tallikavereina ajavat suomalaiset Jari-Matti Latvala sekä Esapekka Lappi.

Lähde: Autosport

Lue myös nämä